کمیته‌ی نوبل ناروی، «ناوی پیلای»، حقوق‌دان اهل افریقای جنوبی را به ‌دلیل تلاش‌هایش برای ترویج صلح و حقوق بین‌الملل، برنده‌ی جایزه‌ی صلح نوبل ۲۰۲۶ اعلام کرد.

کمیته‌ی نوبل، امروز (جمعه، ۱۷ میزان/۹ اکتبر) در بیانیه‌ای گفته که پیلای در پرونده‌های تاریخی دادگاه‌های بین‌المللی نشان داده که اقدام‌های حقوقی می‌توانند به جلوگیری از جنگ و خشونت کمک کنند.

این کمیته هم‌چنان از نقش او در تقویت نهادهای حقوق بین‌الملل و تعهدش به اصول حقوقی جهان‌شمول ستایش کرده است.

ناوی پیلای در دوران آپارتاید در شهر دوربان افریقای جنوبی، در خانواده‌ای با ریشه تامیلی هندی به دنیا آمد. او به ‌عنوان وکیل و پیشگام عرصه‌ی حقوق، در برابر تبعیض ساختاری، جداسازی نژادی و محرومیت مبارزه کرد و در آغاز فعالیت حرفه‌ای خود، از نلسون ماندلا و دیگر مخالفان آپارتاید دفاع کرد.

پیلای در طول دوران حرفه‌ای خود، در سمت‌های مهم حقوقی و قضایی بین‌المللی فعالیت کرده است. او قاضی دادگاه عالی افریقای جنوبی، دادگاه کیفری بین‌المللی برای رواندا و دیوان کیفری بین‌المللی بوده و هم‌چنان سمت کمیشنر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد را بر عهده داشته است.

او تا همین اواخر ریاست کمیسیون مستقل بین‌المللی تحقیق سازمان ملل متحد در باره‌ی سرزمین اشغالی فلسطین را نیز بر عهده داشت. بر اساس بیانیه کمیته‌ی نوبل، پیلای اکنون قاضی دیوان بین‌المللی دادگستری در پرونده‌ای است که در آن میانمار به نسل‌کشی متهم شده است.

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: