عبداللطیف نظری، معین مسلکی وزارت اقتصاد امارت اسلامی، امروز در سفرش به ولایت بامیان در همایشی در میان بیش از ۳۰۰ تن از باشنده‌گان این ولایت سخن‌رانی کرد و از آنان خواست که با نظام کنونی (امارت اسلامی افغانستان) تعامل و از تقابل با این نظام خودداری کنند.

آقای نظری در این سخن‌رانی‌اش روی‌کرد تقابل با امارت اسلامی را به‌معنای پشتی‌بانی از جنگ و خشونت در کشور عنوان می‌کند و می‌افزاید: «کسانی که مردم را در روی‌کرد تقابل با امارت اسلامی تشویق می‌کنند، چهره‌های پوپولیست (عوام‌فریب) اند که در خارج از کشور به‌سر می‌برند و شمارشان اندک است.»

به گفتۀ معین مسلکی وزارت اقتصاد امارت اسلامی، شهروندان هزاره باید با نظام سیاسی موجود روی‌کرد تعامل را در پیش‌ گیرند؛ زیرا به باور آقای نظری، این روی‌کرد از ادامۀ بحران و ویرانی در کشور پیش‌گیری می‌کند.

عبداللطیف نظری در این همایش دربارۀ تخصیص ۳.۵ میلیارد دالر از دارایی‌های بانک مرکزی افغانستان از سوی جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا به خانواده‌های قربانیان حمله‌های یازدهم سپتامبر نیز واکنش نشان داد و گفت که این تصمیم آقای بایدن ناعادلانه و برخلاف قوانین بین‌المللی‌ست.

سلام‌وطندار را در اینستاگرام دنبال کنید

او می‌افزاید پول‌هایی که از سوی رئیس‌جمهور آمریکا برای پرداخت غرامت به خانواده‌های قربانیان حمله‌های یازدهم سپتامبر در نظر گرفته شده، دارایی مردم افغانستان است و هیچ شهروند افغانستان در حمله‌های یازدهم سپتامبر بر برج‌های تجارت جهانی و وزارت دفاع آمریکا حضور نداشت.

در این همایش عبدالله سرحدی، والی بامیان هم می‌گوید که در نظام امارت اسلامی هیچ‌گونه تبعیض و تعصب قومی وجود ندارد و امارت اسلامی تلاش می‌کند تا برای همۀ شهروندان کشور به‌طور یکسان خدمات عرضه کند.

محمدسجاد محسنی، از متنفذان و عالمان دین در مرکز بامیان نیز در این همایش می‌گوید که بامیانی‌ها مردمان «تعامل‌طلب»‌ اند، اما مسئولان امارت اسلامی باید به خواسته‌ها و مشکلات آنان توجه و رسیده‌گی کنند.

این عالم دین از روند توزیع کمک‌های بشردوستانه در این ولایت شکایت می‌کند و می‌افزاید: «با وجودی که کمک‌های هنگفت بشردوستانه از سوی سازمان‌های امدادرسان ملی و بین‌المللی به بامیان توزیع شده است، اما این کمک‌ها به خانواده‌های فقیر و تنگ‌دست اندکی رسیده و بیش‌تر مردمان واسطه‌دار و سرمایه‌دار از این کمک‌ها مستفید شده‌اند.»

سلام‌وطندار فارسی را در تلگرام دنبال کنید

آقای محسنی از مقام‌های محلی بامیان می‌خواهد که پس از این کمک‌های بشردوستانه باید در بدل کار توزیع شود تا از حیف‌ومیل کمک‌ها پیش‌گیری صورت گیرد.

از سویی هم، عبدالله سرحدی، والی بامیان می‌گوید که به مسئولان سازمان‌های امدادرسان هدایت داده است تا پس از این کمک‌ها در روستاها و محل‌ها در حضور یک عالم دین و یک متنفذ محل به نیازمندان توزیع شود.

لازم به یادآوری‌ست که عبداللطیف‌ نظری، معین مسلکی وزارت اقتصاد در حالی باشنده‌گان بامیان را به تعامل با امارت اسلامی تشویق می‌کند که در روزهای اخیر گزارش‌هایی از دیدار ندیم‌احمد انجم، رئیس سازمان استخبارات نظامی پاکستان (آی‌اس‌آی) با مارشال عبدالرشید دوستم، عطامحمد نور و محمد محقق، از مخالفان امارت اسلامی در ترکیه دست‌به‌دست می‌‌شود.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: