ده‌ها سرمایه‌گذار داخلی و خارجی با حضور مقام‌های بلندپایه‌ی حکومت سرپرست افغانستان، در کنفرانسی زیر نام «روابط تجارتی و اقتصادی افغانستان ۲۰۲۳» در کابل گرد هم آمدند و روی وضعیت سرمایه‌گذاری در افغانستان بحث‌ و گفت‌و‌گو کردند.

این نشست در حالی برگزار شده که در دو سال گذشته گزارش‌های بسیاری مبنی بر وضعیت رقت‌بار اقتصادی شهروندان افغانستان و کاهش کمک‌های انسان‎‌دوستانه برای رسیدگی به این وضعیت، پخش شده ‌است.

اشتراک‌کنندگان این نشست، برای بیرون‌رفت از این وضعیت و دست‌یابی به ثبات اقتصادی در افغانستان، بر تقویت سکتور خصوصی و زمینه‌سازی و پشتیبانی سرمایه‌گذاری در کشور، تأکید می‌کنند.

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

جیفری کریگور، رییس اتاق بازرگانی افغانستان و امریکا، در این نشست می‌گوید: «باورمندی ما این است که در سال پیش رو کمک‌های انسان‎‌دوستانه در افغانستان کاهش خواهد یافت. برای همین، برای آوردن تغییر باید زیربناهای موجود اقتصادی تقویت شود.»

ابراهیم محب، رییس بانک بین‌المللی افغانستان، نیز در این نشست می‌گوید: «این گونه نشست‌ها برگزار شود، مهم است. هدف آن جلب سرمایه‌گذاری خارجی، به‌وجودآوردن فضای اعتماد برای سرمایه‌گذاری و دست‌آوردهای سکتور خصوصی است که باید بیان شود و یک فضای دیالوگ به وجود آید.»

سرمایه‌گذاران و بازرگانانی که در این نشست اشتراک کرده اند، هرچند زمینه‌ی سرمایه‌گذاری فعلی در افغانستان را به دلیل وضعیت مطلوب امنیتی رضایت‌بخش می‌دانند؛ اما تأکید بر رفع یک سلسله‌ مشکلات موجود مانند مشکلات بانکی از سد راه سرمایه‌گذاری در کشور دارند.

شیرباز کمین‌زاده، رییس اتاق صنایع و معادن افغانستان، در این نشست می‌گوید: «امیدوار هستیم مشکلاتی که مرتبط به امارت اسلامی است، حل شود. امیدوار هستیم تا مشکل ما با جهان حل و تعزیرات اقتصادی زودتر برطرف شود.»

نجیب‌الله امیری، نماینده‌ی اتحادیه‌ی بانکداری افغانستان، نیز در این نشست می‌گوید: «خواست ما از امارت اسلامی این است که با سکتور بانکداری هم‌کاری زیاد کند؛ به خصوص در بخش آگاهی عامه و اعتمادسازی در این بخش، هم‌کاری بیش‌تر کند.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

در همین حال، عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرای حکومت سرپرست، در این نشست اطمینان می‌دهد که این حکومت آماده است تا هر گونه چالش موجود در برابر سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی در افغانستان را برطرف کند.

معاون اقتصادی ریاست‌الوزرای حکومت سرپرست، می‌افزاید: «بخش‌های مختلف در افغانستان نیازمند سرمایه‌گذاری است. ما برای زمینه‌سازی به سرمایه‌گذاری نه‌ تنها به سرمایه‌گذاران افغان؛ بل به سرمایه‌گذاران خارجی نیز زمینه‌ را مهیا کرده‌ایم.»

امارت اسلامی در حالی از سرمایه‌گذاران خارجی برای سرمایه‌گذاری در افغانستان دعوت می‌کند که از دو سال به این سو صدها پروژه‌ی اقتصادی و توسعه‌ای تمویل‌کنندگان خارجی در کشور، به گونه‌ی نیمه‌کاره رها شده است.

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: