در آستانۀ برگزاری مراسم عاشورا، شماری از مسئولان حسینیه‌ها و مسجدها در کابل از تأمین امنیت مراسم عزاداری‌شان نگرانی می‌کنند. ناامنی و بی‌ثباتی در کشور سبب شده است که شهروندان شیعه‌مذهب برخلاف سال‌های گذشته حضور کم‌رنگی در حسینیه‌ها و مسجدها داشته باشند.

مسئولان برگزاری این مراسم در کابل به سلام‌وطندار می‌گویند که ام‌سال نسبت به سال‌های گذشته با چالش‌های بیش‌تر امنیتی روبه‌رو اند. به گفتۀ آنان، امارت اسلامی به‌دلیل آشنایی‌نداشتن با مردم محل، نمی‌تواند امنیت حسینیه‌ها و مسجدها را در روز عاشورا تأمین کند.

مسئولان ستاد عزاداری مردمی می‌گویند که امارت اسلامی در بخش تأمین امنیت تجربه ندارد و به‌طور درست نمی‌تواند از مرکزهای بزرگ عزاداری حراست کند. مسئولان حسینیه‌ها و مسجدها در کابل از امارت اسلامی می‌خواهند که اجازه دهد تا در بخش تأمین امنیت، مردم خود دست به کار شوند.

محمد احسانی، یک تن از مسئولان مراسم برگزاری عاشورا در غرب کابل، به سلام‌وطندار می‌گوید: «متأسفانه نسبت به سال‌های گذشته، ام‌سال ما با چالش‌های بیش‌تر امنیتی روبه‌رو هستیم.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

علی‌آقا عطایی، یک تن دیگر از مسئولان مراسم برگزاری عاشورا در غرب کابل، نیز می‌گوید: «صددرصد ما چی که همین پدران و مادران نگران‌اند، کودکان‌شان را به مسجد نمی‌فرستند. ما شاهد هستیم که ام‌سال تعداد عزاداران نسبتاً کم‌تر است. به‌خاطری که خانواده‌های محترم سر امارت اسلامی باورمند نیستند، آن‌ها دوست و دشمن را تفکیک کرده نمی‌توانند.»

از سویی هم، شهروندان شیعه‌مذهب در کابل، به سلام‌وطندار می‌گویند که ام‌سال نسبت به سال‌های گذشته امنیت درست تأمین نشده است.

محمدعلی، یک تن از عزاداران، می‌گوید: «امنیت نسبت به سال‌های گذشته خوب نیست. پارسال خوب بود، ام‌سال امنیت درست گرفته نشده است.»

هم‌زمان با این، نگرانی شهروندان و ستاد عزاداری مردمی پس از آن افزایش یافته است که روز گذشته در نتیجۀ وقوع یک انفجار در منطقۀ سرکاریز، از مربوطات حوزۀ ششم امنیتی شهر کابل، ۸ تن کشته و ۱۸ تن زخمی شدند. گزارش‌های تأییدناشده حاکی از آن است که بیش از ۵۰ تن در این انفجار کشته و زخمی شده‌اند.

مسئولیت این انفجار را شاخۀ خراسان گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) برعهده گرفته است.

این انفجار واکنش‌هایی را در داخل و خارج به هم‌راه داشته است. ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور ایران، در واکنش به این روی‌داد عاملان آن را «یزیدیان» خوانده و از امارت اسلامی خواسته است که جنایت‌کاران را شناسایی و امنیت شهروندان افغانستان را تأمین کند.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

اتحادیۀ اروپا هم با محکوم‌کردن این حمله گفته است که امارت اسلامی باید از تمامی شهروندان افغانستان به‌شمول هزاره‌ها، در مقابل چنین حمله‌ها حفاظت کند.

نصیراحمد فایق، سرپرست نماینده‌گی دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد، در واکنش به این انفجار گفته است که افغان‌ها نه در داخل و نه هم در خارج امنیت دارند. او انفجار در غرب کابل را «نسل‌کشی هزاره‌ها» دانسته و خواهان توقف فوری آن شده است.

حامد کرزی، رئیس‌جمهور پیشین کشور، هم‌چنان این حمله را ضد بشری خوانده است. عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحۀ ملی دولت پیشین، نیز حمله به مکان‌های مذهبی را جنایت نابخشودنی دانسته و گفته است که این حمله هیچ‌گونه توجیهی ندارد.

خواستیم دیدگاه معاون سخنگوی امارت اسلامی و سخنگوی فرماندهی امنیۀ کابل را دربارۀ چه‌گونه‌گی تأمین امنیت مراسم عاشورا داشته باشیم؛ اما با تماس‌های پی‌هم موفق نشدیم.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: