شماری از باشندگان و مسئولان محلی در برخی از ولسوالی‌ها و بخش‌های دوردست غور، از نبود «پزشکان زن و جراح» در این ولایت شکایت دارند. آنان، می‌گویند که بیش‌تر وقت‌ها بیماران شان را برای درمان به شهر فیروزکوه، مرکز غور یا ولایت‌های هم‌جوار آن، انتقال می‌دهند.

باشندگان غور، تأکید می‌کنند که نبود پزشکان زن و جراح و دوربودن مرکزهای درمانی، مردم به ویژه زنان را با مشکلات بسیاری روبه‌رو کرده است و نبود مرکزهای درمانی و دوری راه، هرازگاهی سبب می‌شود که برخی بیماران در راه انتقال به شفاخانه، جان‌های شان را از دست بدهند.

حفیظ‌الله، باشنده‌ی ولسوالی پسابند غور، به سلام‌وطندار می‌گوید: «چون داکتر/پزشک جراح نیست، مریضان/بیماران ما به ولسوالی تیوره انتقال می‌کند یا نمی‌کند به راه می‌ماند، یا به مرکز غور انتقال نمی‌خورد. موتر مشکل دارد، داکتران مجرب و مسلکی در این کلینیک نیستند، به مرکز یک ولسوالی باید همه چیز آماده و مجهز باشد، ما سخت به مشکل گرفتاریم.»

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

محمدوزیر، باشنده‌ی ولسوالی دولینه‌ی غور، نیز می‌گوید: «ما کم‌بود داکتر زنانه داریم، در کلینیک دولینه کم‌بود داکتر جراح داریم، داکتر زن نیست که زن‌های ما را معاینات کند.»

در همین حال، باشندگان غور، از مسئولان محلی و نهادهای هم‌کار بخش صحت، می‌خواهند که هرچه زودتر به این مشکل رسیدگی کنند تا مردم برای درمان بیماران شان، فاصله‌های زیادی را نپیمایند.

از سویی هم، مسئولان صحی و پزشکان برخی از ولسوالی‌های غور، نیز نبود پزشکان زن و جراح و کم‌بود امکانات درمانی را، از مشکلات بنیادی مردم می‌دانند و خواهان توجه مسئولان محلی و مرکزی به این معضل اند.

قاسم حقیقی، مسئول کلینیک پسابند، در این باره می‌گوید‌: «مراجعین زیاد است. اگر داکتر جراح بیاید و یک داکتر به بخش اناث/زنان بیاید، مشکلات بهتر و اساسی‌تر حل می‌شود.»

عابده فایز، قابله در کلینیک ولسوالی دولینه، نیز می‌گوید: «بعضی مریض‌ها هستند که راه‌های شان خیلی دور است، دست‌رسی به موتر و وسایل ندارند و ما آمبولانس نداریم که روزانه و همیشه به دنبال مریضان برود.»

با این حال، برخی مسئولان محلی غور، از ساختمان‌نداشتن مرکزهای درمانی و نبود دارو در مرکزهای درمانی این ولایت، سخن می‌زنند. خیرالله خیرخواه، ولسوال پسابند، می‌گوید: «کلینیک‌‌های ما در بیش‌تر جاها تعمیر ندارد، داروی کافی هم وجود ندارد، پزشک متخصص هم نیست، دو تا قابله است که آن‌ها نمی‌توانند به مشکل مردم رسیدگی کنند. تقاضای ما از اداره‌ی محلی این است که باید توجه جدی به ارتباط صحت در ولسوالی پسابند کند.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

با این همه، مسئولان ریاست صحت عامه‌ی غور، نبود پزشکان زن و جراح در بیش‌تر مرکزهای درمانی این ولایت را می‌پذیرند؛ اما می‌گویند که در تلاش جذب پزشکان مسلکی و هم‌چنان رفع کم‌بودهای پزشکی در مرکزهای درمانی اند.

عبدالاحمد نوری، معاون ریاست صحت عامه‌ی غور، می‌گوید: «گرچه ریاست صحت عامه‌ی غور چندین پیشنهاد به وزارت صحت داشت که چندین کلینیک باید ارتقا بکند، از جمله خوش‌بختانه ولسوالی دولینه، پسابند و مرغاب که سی‌اچ‌سی بودند، سی‌اچ‌سی پلس شدند که خدمات جراحی به زودترین وقت آغاز می‌شود و در بخش زنانه متأسفانه تا زمانی که امتحان اگزیت‌ اگزم را وزارت صحت عامه از طبقه اناث نگیرد و امتحان خود را سپری نکنند، متأسفانه تا همان زمان ما در شفاخانه‌ی ولایتی و هم در سطح ولسوالی‌ها، با کم‌بود داکتر زنانه مواجه هستیم.»

بر بنیاد معلومات مسئولان ریاست صحت عامه‌ی غور، هم‌اکنون در سطح این ولایت آن هم در شفاخانه‌ی ولایتی غور، دو پزشک زن حضور دارد که آنان نمی‌توانند به همه‌ی بیماران زن رسیدگی کنند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: