پارلمان اروپا روز گذشته با صدور قطع‌نامه‌یی از کشورهای عضو این اتحادیه خواست تا در خواست‌های پناهنده‌گی مهاجران افغانستان از جمله درخواست‌های رد شده را بررسی کنند.

این قطع‌نامه که با ۵۳۶ رأی موافق، ۹۶ رأی مخالف و ۵۰ رأی ممتنع در پارلمان اروپا تصویب شد، از کشورهای این اتحادیه خواسته است که مهاجران افغانستان را زیر هیچ شرایطی به‌گونۀ اجباری به افغانستان برنگردانند.

سلام‌وطندار را در اینستاگرام دنبال کنید

در این قطع‌نامه آمده است که کشورهای عضو اتحادیه اروپا برای ایجاد تسهیلات برای خروج شهروندان این کشورها و افغان‌های زیر تهدید مسیرهای مصئون جست‌وجو کرده و برنامۀ ویزای ویژه‌ را برای بانوان آسیب‌پذیر افغان روی دست گیرند.

در این قطع‌نامه تصریح یافته است که کشورهای عضو اتحادیه باید به همسایه‌گان افغانستان و کشورهایی که به دنبال محافظت از این افراد هستند، همکاری کنند.

پارلمان اروپا از کمیسیون این اتحادیه که یک نهاد اجرایی است خواسته تا پیشنهاد قانونی خود را برای مسایل بشردوستانه ارایه دهد و تصریح کرده است که کشورهای عضو نیز مسئولیت‌شان را در قبال این پیشنهاد انجام دهند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

نماینده‌گان پارلمان اروپا هم‌چنان از گزارش‌هایی در مورد نقض حقوق بشری، از جمله اعدام، سربازگیری کودکان، سرکوب اعتراضات مسالمت‌آمیز و محدود شدن حقوق بشری، به ویژه حقوق زنان در افغانستان، ابراز نگرانی کرده‌ و گفته‌اند که مشارکت عملیاتی طالبان برای مسایل اکمالاتی کمک‌های بشردوستانه و خروج مصئون شهروندان خارجی و افغان‌های در معرض خطر، ضروری است.

با این حال، در این قطع‌نامه تصریح شده است که در حال حاضر شرایط برای به رسمیت شناختن طالبان که به گفته این نهاد، «در حال حاضر دست‌آوردهای ۲۰ ساله را از بین می‌برند»، مساعد نیست.

سلام‌وطندار فارسی را در تلگرام دنبال کنید

پیش از این، نهادهای حقوق بشری نیز از کشورها خواسته بودند که با درک وضعیت افغانستان، به درخواست‌های پناهنده‌گی افغان‌ها رسیده‌گی کنند.

قابل یادآوری‌ست که هم اکنون شمار زیادی از مهاجران افغانستان در کشورهای عضو اتحادیه اروپا اقامت دارند که به تازه‌گی یا در گذشته درخواست پناهنده‌گی داده‌ بودند، اما درخواست‌های‌شان رد شده بود.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: