حدود هشت ماه میشود که دانشآموزان دختر بالاتر از صنف ششم به مکتب نرفتهاند و با آنکه وزارت معارف امارت اسلامی وعدۀ بازگشایی تمامی مکتبها را به تاریخ سوم ماه حمل داد؛ اما برخلاف تعهدش دروازۀ مکتبهای متوسطه و لیسه را بهروی دختران باز نکرد.
اکنون شماری از روانشناسان میگویند که دانشآموزان دختر بالاتر از صنف ششم با بستهماندن مکتبهایشان، دچار افسردهگی و ناامیدی میشوند. آنان اثرات روانی بالای این دختران را مخرب میدانند و میگویند که این اقدام امارت اسلامی، روی نسلهای آیندۀ کشور نیز تأثیرگذار است.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
زهرا میرزایی، یک تن از روانشناسان میگوید که دانشآموزان آیندۀشان را در مکتب و دانشگاه میبینند و در صورتی که مکتب و دانشگاه نباشد، آنان نسبت به آینده ناامید میشوند.
برخی دیگر از روانشناسان نیز ضمن ابراز نگرانی از اثرات مخرب این تصمیم بر نسل آیندۀ کشور میگویند که بستن مکتبها بهروی دختران به بهانۀ رعایت شریعت اسلامی، دختران را در برابر دین بدبین خواهد کرد.
عبدالحسینی، یکی دیگر از روانشناسان به این باور است که با رفتن پسران به مکتب، دختران در برابر خودشان تبعیض جنسیتی احساس میکنند و آرامش آنان نسبت به آیندۀشان سلب خواهد شد.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
از سوی دیگر، دانشآموزان دختر بالاتر از صنف ششم، از شدت خستهگی بهدلیل ماندن در خانه شکایت دارند و از امارت اسلامی میخواهند که هر چه زودتر مکتبهایشان را باز کند.
این در حالیست که هفتۀ گذشته شماری از عالمان دین در یک نشست خبری نیز تصمیم امارت اسلامی را مبنی بر بستن مکتبهای دخترانه غیرشرعی و غیرعقلانی خواندند. آنان تأکید کردند که این تصمیم زیان بزرگی را بر پیکر اسلام وارد میکند.