ام‌سال ۳۵۰ جریب زمین در پنج ولسوالی ولایت ننگرهار زیر کشت توت‌زمینی رفت که محصولات آن در مقایسه با سال گذشته ۲۰ تُن افزایش یافته و به ۱۷۰ تُن رسیده است. با وجود این‌که توت‌زمینی از سال‌های دور در ننگرهار کاشته می‌شد؛ اما با بهترشدن حاصلات آن، کشت این گیاه در حال افزایش است.

رحیم‌گل که در ولسوالی سرخ‌رود چهار جریب زمین را توت‌زمینی کاشته است، می‌گوید که در آغاز این گیاه را از پشتون‌خواه آورد، در یک جریب زمین کاشت، اما هر سال با بهترشدن حاصلات آن، اکنون چهار جریب زمین را توت‌زمینی کاشته است. او می‌گوید که به اندازۀ کافی تجربه به‌دست آورده است، اما برخی مشکلات وجود دارد که مانع پیش‌رفت می‌شود.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

رحیم‌گل می‌افزاید که اگر حکومت در بخش داروهای کشاورزی و به‌ویژه در بخش ایجاد گل‌خانه هم‌کاری کند، در دیگر فصل‌های سال نیز می‌تواند توت‌زمینی به بازار عرضه کند.

او می‌گوید: «۶ یا ۷ سال می‌شود که توت‌زمینی می‌کارم و خودم آن را در منطقه رایج کردم. در ابتدا آن را از پشاور آوردم. بازار خوبی دارد، اما مشکلی که وجود دارد این است که در بخش زراعت هیچ کمکی دریافت نمی‌کنیم. توت‌ها را آفت می‌زند و بیش‌ترشان از بین می‌رود یا میوه‌ها بزرگ نمی‌شوند و ما آن‌ را در بسته‌بندی جا نمی‌دهیم.»

زمری امین‌زاده، یکی از کارگران کشت‌زارهای توت‌زمینی می‌گوید که حکومت باید در زمینۀ رشد محصولات توت‌زمینی با آنان هم‌کاری کند و افزون بر تهیۀ وسایل فنی برای کشاورزان، به آنان آگاهی عمومی بدهد.

اجمل سبحانی، رئیس زراعت، آبیاری و مالداری ننگرهار به سلام‌وطندار می‌گوید که آنان برای افزایش محصولات، پیش از کاشت توت‌زمینی ۶ نمایشگاه گونه‌های مختلف توت‌زمینی را برگزار و به ده‌ها کشاورز معلومات عمومی ارائه کرده‌اند. او می‌افزاید که آنان بیش‌تر تلاش می‌کنند تا کشاورزان بتوانند از حاصلات خود درآمد بیش‌تری کسب کنند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

توت‌زمینی زمانی پخته و آمادۀ عرضه به بازار می‌شود که میوه‌های دیگر در بازار کاهش می‌یابد. هرچند در گذشته این میوه از پاکستان و دیگر کشورها به ننگرهار وارد می‌شد، اما مردم از وزارت زراعت می‌خواهند که برای خودکفایی این محصول، با کشاورزان هم‌کاری همه‌جانبه کند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: