بیش از دو هفته از آغاز دور دوم گفت‌وگوهای صلح در قطر می‌گذرد؛ اما تاکنون پیش‌رفت قابل ملاحظه‌یی از نشانی هر دو هیأت منتشر نشده است.

هیأت گفت‌وگوکنندۀ صلح دولت امروز (دوشنه، ششم دلو/بهمن) در یک پیام توییتری گفته است، کسانی برای به تأخیرانداختن گفت‌وگوهای صلح دنبال بهانه‌جویی‌اند.

در پیام توییتری هیأت گفت‌وگوکنندۀ صلح دولت آمده است: «مذاکرۀ صادقانه به نیت صلح، مسئولیت دینی و ملی دو هیأت مذاکره‌کننده وابسته است. شهروندان افغانستان باید مسایل خود را میان خودشان حل کرده و آن را وابسته به دیگران نسازند. مسئولیت کشتار مردم به دوش کسانی است که برای به تأخیرانداختن مذاکرات و ادامۀ جنگ ناروا دنبال بهانه‌جویی هستند.»

غلام‌فاروق مجروح، عضو هیأت گفت‌وگوکنندۀ دولت در قطر می‌گوید که در دور نخست گفت‌وگوها هم گاهی جانب طالبان برای گفت‌وگو حاضر نمی‌شدند و بهانه می‌گرفتند. به گفتۀ آقای مجروح، یکی از دلیل‌های بهانه‌جویی‌های طالبان برای به تأخیرانداختن گفت‌وگوها، مشکلاتی‌ست که خود طالبان در آن گیر مانده‌اند.

به تأخیرافتادن گفت‌وگوهای صلح با انتقاد تند اعضای مجلس نماینده‌گان نیز روبه‌رو شده است.

سیدصدیق حسن‌زاده، یک عضو مجلس نماینده‌گان در نشست عمومی امروز این مجلس می‌گوید که شماری از اعضای هیأت گفت‌وگوکنندۀ دولت از جزئیات گفت‌وگوها آگاه نیستند و حرف‌های ضدونقیض می‌گویند. آقای حسن‌زاده با انتقاد از به تأخیرافتادن گفت‌وگوها می‌گوید، دو طرف بدون این‌که به یک توافق ابتدایی برسند، بر سر میز مذاکره حاضر شدند و اکنون برای به تأخیرانداختن روند صلح بهانه‌جویی می‌کنند.

عبدالقادر قلاتوال، دیگر عضو مجلس نماینده‌گان می‌گوید، از زمانی که گفت‌وگوهای صلح آغاز شده، جنگ به‌جای این‌که کاهش می‌یافت، افزایش یافته است. به گفتۀ او، کسانی که صلح نمی‌خواهند، باید برای مردم افغانستان انگشت نشان شوند.

این انتقادها سبب شد که کمیسیونی به هدف ایجاد طرح صلح در مجلس نماینده‌گان ایجاد شود.

میررحمان رحمانی، رئیس مجلس نماینده‌گان می‌گوید، یک کمیسیون ۲۰ نفری به ریاست او ایجاد می‌شود تا در مورد صلح طرح ایجاد کند. به گفتۀ رحمانی، از میان ۲۱ عضو هیأت گفت‌وگوکنندۀ حکومت، تنها سه تن از جزئیات گفت‌وگوها آگاهی دارند و دیگران به تفریح مشغول‌اند.

با این حال، رئیس‌جمهور غنی امروز در نشست هیأت دولت می‌گوید که فصل تازه‌یی در مناسبات کابل با واشنگتن باز شده ‌است و آمریکا، افغانستان را هم‌چو شریک بنیادی‌اش می‌داند. آقای غنی تأکید می‌کند که آمریکا توافق‌نامۀ آمریکا با طالبان را به‌ گونۀ سریع بررسی می‌کند و پس از بررسی‌ها، دولت آمریکا برای دست‌یابی به یک نقشۀ راه مشترک دربارۀ این توافق‌نامه با کابل نیز مشوره خواهد کرد.

غنی می‌گوید: «یک فصل نو در مناسبات ما با شریک عمدۀ ما ایالات متحدۀ آمریکا باز شده ‌است که دوام می‌کند. شکل مناسبات ما در سطح عالی دولت با دولت خواهد بود.»

از سوی هم، شام روز گذشته محمداشرف غنی، رئیس‌جمهور و عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحۀ ملی در ارگ ریاست‌جمهوری با هم دیدار و گفت‌وگو کرد‌ند. در این دیدار، دو طرف از افزایش خشونت‌ها در کشور ابراز نگرانی و بر برقراری آتش‌بس دایمی تأکید کردند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: