سه سال پیش دهلیز هوایی هرات از سوی مسئولان وزارت تجارت و صنعت و مقام‌های محلی این ولایت رسماً گشایش یافت و نخستین محمولۀ کالاهای صادراتی ولایت هرات به هند صادر شد.

با این حال، مسئولان اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری هرات و شماری از بازرگانان این ولایت می‌گویند که دهلیز هوایی هرات تنها به‌نام گشایش یافته و هیچ‌گونه امکانات و تسهیلات برای انتقال کالاهای صادراتی بازرگانان فراهم نشده است.

محمدرفیع رحمانی، آمر اجرایی اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری هرات به سلام‌وطندار می‌گوید که با گذشت سه سال هنوز مکانی برای تخلیه و بارگیری، سردخانه، گدام برای نگه‌داری کوتاه‌مدت کالاهای صادراتی و نگه‌بانان امنیتی و کارکنان خدماتی دهلیز هوایی در میدان‌هوایی هرات فراهم نشده است.

سلام‌وطندار را در اینستاگرام دنبال کنید

آقای رحمانی می‌افزاید که پس از گشایش دهلیز هوایی هرات تاکنون هیچ محمولۀ صادراتی بازرگانان از این دهلیز هوایی به بیرون از کشور صادر نشده است و تمام محموله‌های صادراتی حوزۀ غرب کشور نخست به کابل و از طریق دهلیز هوایی پایتخت به دیگر کشورها صادر می‌شود.

آمر اجرایی اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری هرات می‌گوید که پس از گشایش دهلیز هوایی هرات تاکنون هیچ محمولۀ صادراتی بازرگانان از این دهلیز هوایی به بیرون از کشور صادر نشده است.

آمر اجرایی اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری هرات می‌گوید، هم‌اکنون ۱۸۳ نوع کالای صادراتی در حوزۀ غرب وجود دارد که سالانه از طریق هرات به بازارهای بیرونی صادر می‌شود.



اما به گفتۀ او، بیش‌تر اقلام صادراتی گران‌بها به‌ویژه زعفران، پسته، چهارمغز، کشمش و بادام به‌دلیل فعال‌نبودن دهلیز هوایی هرات پس از سرگردانی در اداره‌های مرکزی، از طریق کابل به بازارهای جهانی صادر می‌شود که این مسأله به بازرگانان گران تمام می‌شود.

احمدسعید عظمیان، بازرگان در هرات می‌گوید که هرات به‌عنوان قطب اقتصادی کشور نیاز مبرم به دهلیز هوایی دارد؛ اما دهلیز هوایی این ولایت به‌دلیل نبود تسهیلات قابل استفاده نیست. به گفتۀ عظمیان، با کاهش کمک‌های جامعۀ جهانی، صادرات از دهلیزهای هوایی کشور به حداقل رسیده است.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

در همین حال، مسئولان وزارت تجارت و صنعت می‌گویند که رسیده‌گی به دهلیزهای هوایی کشور از مسئولیت‌های بانک مرکزی‌ست و این وزارت در این قسمت مسئولیت ندارد.

تلاش کردیم دیدگاه مسئولان بانک مرکزی را دربارۀ دهلیز هوایی هرات داشته باشیم؛ اما با تماس‌های پی‌هم موفق نشدیم.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

از جانبی هم، مسئولان ادارۀ محلی هرات گسترش کرونا و وضع محدودیت‌ها در جهان را از علت‌های فراهم‌نشدن تسهیلات در دهلیز هوایی این ولایت می‌دانند و می‌گویند که هم‌اکنون ساخت سردخانه و برخی تسهیلات دیگر برای استفاده از دهلیز هوایی هرات جریان دارد.

دهلیزهای هوایی از بخش‌های عمدۀ وصل افغانستان به بازارهای جهانی‌ست که به گفتۀ بازرگانان، با فعالیت دهلیزهای هوایی صادرات افغانستان به بازارهای جهانی افزایش چشم‌گیر خواهد یافت.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: