ریاست عمومی برشنا و شرکت «چالک» ترکیه برای آغاز عملی پروژۀ انتقال برق «تاپ» تفاهم کردند. مسئولان ریاست عمومی برشنا می‌گویند که بر بنیاد این تفاهم، قرار است شرکت «چالک» ترکیه تا چهار ماه آیندۀ میلادی (ماه آگست) لین برق ۱۱۰ کیلوولت ترکمنستان به هرات را به ۲۲۰ کیلوولت تبدیل کند که با این کار، مشکل کم‌بود انرژی برق در این ولایت حل می‌شود.

چهار سال پیش محمداشرف غنی، رئیس‌جمهور با مقام‌های کشورهای ترکمنستان، پاکستان و هند هم‌زمان با گشایش پروژۀ تاپی، پروژۀ انتقال برق ۵۰۰ کیلوولت ترکمنستان از مسیر افغانستان به پاکستان یا «تاپ» را به گونۀ رسمی آغاز کرد؛ اما به دلیل‌های گونه‌گون کار عملی این پروژه آغاز نشد.

بر بنیاد گفته‌های مسئولان ریاست عمومی برشنا، پروژۀ «تاپ» یکی از پروژه‌های بزرگ زیربنایی کشور است که در سه مرحله؛ تبدیل لین برق ۱۱۰ کیلوولت ترکمنستان به شهر هرات به ۲۲۰ کیلوولت، انتقال برق از شهر هرات به ولسوالی‌های این ولایت، ولایت فراه و کندهار و انتقال لین برق ۵۰۰ کیلوولت از ترکمنستان به پاکستان از مسیر ولایت‌های غرب کشور، اجرا خواهد شد.

صفی‌الله احمدزی، رئیس عملیاتی ریاست عمومی برشنا می‌گوید، پس از چهار سال اکنون با شرکت «چالک» ترکیه تفاهم شده است که کار عملی پروژۀ «تاپ» عملی آغاز شود.

در همین حال، صفی‌الله احمدزی، رئیس عملیاتی ریاست عمومی برشنا امروز در یک نشست خبری در هرات می‌گوید، پس از چهار سال اکنون با شرکت «چالک» ترکیه تفاهم شده است که کار عملی پروژۀ «تاپ» عملی آغاز شود. به گفتۀ آقای احمدزی، این شرکت با سرمایه‌گذاری در کشور ترکمنستان، بیش‌تر کارهای پروژۀ «تاپ» را پیش برده و پایه‌های برق تا نوار مرز افغانستان با ترکمنستان انتقال شده است.

رئیس عملیاتی ریاست عمومی برشنا می‌افزاید که شرکت «چالک» و کشور ترکمنستان، مرحلۀ نخست پروژۀ تاپ که تبدیل‌کردن لین برق ۱۱۰ کیلوولت به ۲۲۰ کیلوولت ترکمنستان به شهر هرات است را به گونۀ رایگان انجام می‌دهند. به گفتۀ او، تا ماه آگست سال جاری لین برق ۱۱۰ کیلوولت ترکمنستان به شهر هرات به ۲۲۰ کیلوولت تبدیل می‌شود و مشکلات کم‌بود برق در فصل سرما و گرما، حل خواهد شد.

به گفتۀ صفی‌الله احمدزی، در مرحلۀ دوم شرکت «چالک» با سرمایه‌گذاری در یک‌ونیم سال آینده، لین برق ۲۲۰ کیلوولت ترکمنستان را از شهر هرات به ولسوالی‌ها به‌ویژه ولسوالی شیندند، ولایت‌های فراه و کندهار انتقال خواهد داد و سپس برق را از کشور ترکمنستان خریداری می‌کنند و به ریاست عمومی برشنا می‌فروشند. آقای احمدزی نیز می‌گوید که در مرحلۀ آخر، لین برق ۵۰۰ کیلوولت ترکمنستان از مسیر ولایت‌های زون غرب به پاکستان انتقال می‌یابد و افغانستان از این بابت سالانه حق ترانزیت می‌گیرد.

تمیم صافی، رئیس برشنای هرات نیز در این نشست می‌گوید که این ولایت در فصل سرما و گرما به ۲۵۰ کیلوولت برق نیاز دارد؛ اما با عملی‌شدن این پروژه ۱۵۰ کیلوولت برق از ایران و ترکمنستان به این ولایت انتقال خواهد کرد. به گفتۀ آقای صافی، با تبدیل لین برق ۱۱۰ کیلوولت ترکمنستان به ۲۲۰ کیلوولت، مشکل کم‌بود برق در فصل سرما و گرما در هرات برطرف خواهد شد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: