عبداللطیف سهاک، مسئول کمیته‌ی مصونیت خبرنگاران در حوزه‌ی شمال، می‌گوید که رادیوی محلی «نهاد» در بلخ، پس از ۱۶ سال، فعالیتش را متوقف کرده است.

سیدمحمد یزدان‌پرست، مسئول نشرات رادیو نهاد، به سلام‌وطندار می‌گوید که این رادیو، به دلیل مشکلات اقتصادی، بلند‌بودن هزینه‌ی برق در بلخ و نبود برنامه‌های حمایتی از سوی حکومت، نشراتش را متوقف کرده است.

یزدان‌پرست، می‌افزاید که پس از توقف فعالیت این رادیو، هفت زن و  ۱۸ مرد، بی‌کار شده اند.

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

رادیو نهاد روی موج ۹۰.۴، در سال ۱۳۸۶، توسط نجیب پیکان، یکی از چهره‌های مدنی و استاد دانش‌گاه، تأسیس شده و به فعالیت آغاز کرده بود.

این رادیو، با داشتن برنامه‌های خبری، اجتماعی، فرهنگی و هنری، در شهر مزارشریف، مرکز بلخ و برخی از ولسوالی‌های این ولایت، نشرات داشت.

مسئول کمیته‌ی مصونیت خبرنگاران در حوزه‌ی شمال، هم‌چنان می‌گوید که تلاش‌های آن‌ها در هم‌آهنگی با دیگر نهادهای پشتیبان رسانه‌ها، در راستای ادامه‌ی فعالیت این رادیو، بی‌نتیجه بوده است.

با این حال، مسئولان در ریاست اطلاعات‌وفرهنگ بلخ، می‌گویند که این ریاست تا کنون، به گونه‌ی رسمی در جریان توقف فعالیت رادیو نهاد، قرار نگرفته است.

از سویی هم، نهاد پشتیبان رسانه‌های آزاد افغانستان (نی)، امروز با پخش اعلامیه‌ای در واکنش به متوقف‌شدن فعالیت رادیو نهاد، گفته است که از بسته‌شدن منابع اطلاع‌رسانی «شدیداً نگران» است.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

در اعلامه‌ی نی، آمده که یکی از دست‌آوردهای ۲۰ سال گذشته، حضور رسانه‌های جمعی و کثرت‌گرایی رسانه‌ای در افغانستان است که این دست‌آورد ۲۰ساله، در شرایط کنونی در حال زوال است.

در اعلامیه‌ نوشته شده است: «با متوقف‌شدن فعالیت رسانه‌ها، نه تنها دامنه‌ی اطلاع‌رسانی و آزادی بیان تنگ‌تر شده؛ بل قشر بزرگی از خبرنگاران  و کارکنان رسانه‌ای نیز، بی‌کار شده اند که ادامه‌ی بقا برای شان سنگینی می‌کند.»

بر اساس آمار نی، در پی تحولات سیاسی در کشور، نزدیک به نیمی از رسانه‌های افغانستان فعالیت شان را متوقف کرده که با متوقف‌شدن رسانه‌ها، بیش از ۶۵ درصد خبرنگاران و کارکنان رسانه‌ای بی‌کار شده اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: