نادر نادری، عضو و سخنگوی هیأت گفتوگوکنندۀ دولت افغانستان برای گفتوگوهای بینالافغانی، امروز در یک نشست خبری در کابل میگوید که گروه طالبان پیشنهاد برقراری آتشبس سه ماهه را به هیأت گفتوگوکنندۀ دولت داده است.
به گفتۀ آقای نادری، طالبان در برابر برقراری آتشبس سه ماهه، رهایی ۷ هزار زندانی این گروه و حذف نام آنان از فهرست سیاه سازمان ملل متحد را مطرح کردهاند. «یکی از اعضای هیأت مذاکراتی طالبان به ما در مسکو و در میز مذاکرهکننده نیز گفته بود که آنها طرحی برای آتشبس که برای سه ماه صورت بگیرد و در مقابل این آتشبس ۷ هزار زندانی آنان رها شده و در عین حال از لیست تحریمهای سازمان ملل بیرون شده و نامشان از آن لیست حذف شود.»
این عضو هیأت گفتوگوکنندۀ دولت افغانستان این پیشنهاد طالبان را «سنگین» میخواند و تأکید میکند که اجراییشدن خواست این گروه ناممکن است؛ در حالی که در برابر برقراری آتشبس سه ماهه حتم دارند تا به تمام خواستههایشان برسند.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
ذبیحالله مجاهد، از سخنگویان طالبان با تأیید طرح آتشبس ۹۰ روزه به سلاموطندار میگوید که این طرح چهار ماه پیش از سوی این گروه پیشنهاد شده بود؛ اما هیأت گفتوگوکنندۀ دولت افغانستان پاسخی مبنی بر این خواست نداده است.
- غنی: زندانیان طالبان در صورتی رها خواهند شد که سبب یک توافق صلح فراگیر شود
- هیأت دفتر طالبان در قطر بهمنظور رایزنی با رهبران این گروه به پاکستان رفته است
- رهایی طالبان و در زندانماندن نظامیان تبعیض آشکار است
- «کشیدن نامهای رهبران طالبان از فهرست سیاه سازمان ملل پیش از وقت است»
ذبیحالله مجاهد همچنان میگوید که برای تسریع روند گفتوگوهای صلح بینالافغانی و بهبود وضعیت افغانستان نیاز است روی طرح این گروه توجه صورت گیرد. او رهایی زندانیان باقیماندۀ طالبان، حذف نام آنان از فهرست سیاه سازمان ملل متحد و پیشبرد گفتوگوها به گونۀ معنادار را از خواستهای این گروه در برابر آتشبس سه ماهه عنوان میکند.
سلاموطندار را در یوتیوب دنبال کنید
نادر نادری نیز میگوید که تجربۀ رهایی ۵ هزار زندانی طالبان در گذشته برای مردم افغانستان دشوار بود؛ در حالی که جنگ پایان نیافت و در بدل آن وضعیت نیز بدتر شد. او میافزاید که برای رسیدن به توافق مشترک و ختم جنگ در کشور نیاز است به گونۀ مشترک تلاش صورت گیرد.
به گفتۀ آقای نادری، احتمال میرود تا دو روز دیگر هیأت بلندپایهیی از سیاستگران کشور به دوحه، پایتخت قطر بروند تا بهانۀ گروه طالبان برای جدیشدن این گفتوگوها از بین برود. به گفتۀ این عضو هیأت گفتوگوکنندۀ دولت، طالبان در پی این بودند که در کنار هیأت کنونی دولت، باید شخصیتهای سیاسی برای بحث و تصمیم نهایی حضور داشته باشند.
این در حالیست که گفتوگوهای صلح میان هیأتهای دولت افغانستان و گروه طالبان در دوحه از سر گرفته شده؛ اما پیشرفت چندانی نداشته است.