نیکولای پاتروشیوف، دبیر شورای امنیت روسیه میگوید که کشیدن نامهای رهبران طالبان از فهرست سیاه شورای امنیت سازمان ملل متحد تا رسیدن به نتیجۀ ملموس در گفتوگوهای صلح، پیش از وقت است.
وزارت خارجه امروز (شنبه، نهم حوت/اسفند) با نشر خبرنامهیی میگوید که دبیر شورای امنیت روسیه این موضوع را در دیدار با محمدحنیف اتمر، وزیر این وزارت در شهر مسکو، پایتخت این کشور مطرح کرده است.
بر بنیاد خبرنامه، دبیر شورای امنیت روسیه نیز گفته است که برگشت امارت طالبان در افغانستان برای روسیه قطعاً پذیرفتنی نیست. نیکولای پاتروشیوف گفته که کشورش به روند صلح و احیای مجدد پساصلح در افغانستان اهمیت ویژه قایل است.
وزارت خارجه افزوده است که دو طرف در این دیدار بر آغاز گفتوگوهای جدی و پرمحتوا و رسیدن به یک راهحل سیاسی فراگیر مبتنی بر ارادۀ مردم افغانستان نیز تأکید کردهاند. همچنان اهمیت اجماع منطقهیی برای صلح و افزایش تماسها و گفتوگوهای چندجانبه با شمولیت کشورهای اثرگذار منطقه در روند صلح افغانستان، نیز از محورهای گفتوگوی دو طرف بودهاند.
محمدحنیف اتمر در این دیدار گفته که دولت افغانستان به تمامی تعهداتش در روند صلح، از جمله رهایی ۶ هزار زندانی طالب عمل کرده است. او اما گفته است که در مقابل، طالبان برخلاف انتظار به تعهداتشان عمل نکردهاند. وزیر خارجه افزایش خشونتها، واردنشدن این گروه به گفتوگو در مورد آتشبس، حفظ روابطشان با سایر گروههای تروریستی و برگشت زندانیان جنگی طالبان به میدان نبرد را از جملۀ این موارد خواند.
وزارت خارجه نیز گفته است که دبیر شورای امنیت روسیه و محمدحنیف اتمر در این دیدار، علاوه بر موضوع صلح در مورد همکاریهای دو کشور در بخشهای سیاسی و امنیتی نیز صحبت و تبادل نظر کردهاند. آقای اتمر در این دیدار خواهان گسترش بیشتر روابط و ایجاد فصل جدیدی از همکاریها میان دو دولت در بخشهای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی شده است.
دبیر شورای امنیت روسیه در حالی کشیدن نامهای رهبران طالبان از فهرست سیاه سازمان ملل متحد تا رسیدن به نتیجۀ ملموس در گفتوگوهای صلح را پیش از وقت خوانده که روز گذشته سرگی لاوروف، وزیر خارجۀ روسیه در یک نشست مشترک خبری با آقای اتمر گفته بود، برای کشیدن نام رهبران طالبان از فهرست سیاه نیاز به پیشرفتهای لازم در گفتوگوهای صلح است.
وزیر خارجۀ روسیه گفته بود که کشورش از برگشت امارت طالبان پشتیبانی نمیکند. آقای اتمر که در یک سفر سه روزه به مسکو رفته است، نیز گفته بود که افغانستان از موضع روسیه در مورد برگشت امارت طالبان و شرایط کشیدن نام رهبران این گروه از فهرست سیاه استقبال میکند.
پیش از این حمدالله محب، مشاور امنیت ملی رئیسجمهور در کمیتۀ تعزیرات شورای امنیت سازمان ملل متحد گفته بود که برای جلوگیری از خشونت طالبان از تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل استفاده شود. آقای محب افزوده بود که طالبان به خشونتهای بیپیشینه علیه حکومت و جامعه رو آورده و رهبری این گروه، با سفرهای خارجی، از میز گفتوگو طفره میروند.
به گفتۀ مشاور امنیت ملی رئیسجمهور، طالبان تعهدشکنی میکنند و علیرغم رهایی از زندان به جنگ بر میگردند. او تأکید کرده بود که در چنین وضعیت، تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل بسیار مهم است.