حمدالله محب، مشاور امنیت ملی رئیس‌جمهور می‌گوید با متحدان کلیدی افغانستان و اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد کار می‌کند تا اطمینان حاصل شود که تحریم‌ها، تلاش‌های صلح و جنبش صلح‌آمیز در افغانستان را تقویت می‌کند و از آن برای جلوگیری از خشونت طالبان استفاده شود.

مشاور امنیت ملی رئیس‌جمهور این سخنان را در نشستی با کمیتۀ تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد که از سال ۱۹۸۸ به این‌سو تحریم بر طالبان را نظارت می‌کند، مطرح کرده است. آقای محب گفته است که طالبان به خشونت‌های بی‌پیشینه علیه حکومت و جامعه رو آورده‌ و به‌جای حاضرشدن به میز گفت‌وگو، سفرهای خارجی را در پیش‌ گرفته‌اند.

به گفتۀ حمدالله محب، طالبان با تعهدشکنی علی‌رغم رهایی به جنگ باز می‌گردند و در چنین وضعیتی تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد بسیار مهم است.

محمداشرف غنی، رئیس‌جمهور هم در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد که دربارۀ روند صلح افغانستان در سی‌ام عقرب ام‌سال برگزار شده بود، گفته بود که اجرای تحریم‌ها به‌عنوان یک ابزار برای موفقیت گفت‌وگوها با طالبان مهم است.

رئیس‌جمهور گفته بود تحریم‌های سازمان ملل متحد تنها زمانی می‌تواند مؤثر باشد که هر تغییر در کارشیوۀ جاری صلح، مبتنی بر پیش‌رفت ملموس در این روند باشد.

تحریم‌ها و تعزیرات سازمان ملل متحد و برخی از اعضای این نهاد از سال‌ها به این‌سو بر شماری از رهبران گروه طالبان وضع شده است که شامل ممنوعیت سفر نیز می‌شود. یکی از مفاد موافقت‌نامۀ آمریکا با طالبان نیز رفع این تحریم‌ها گفته شده است.

ریاست کمیتۀ شورای امنیت سازمان ملل متحد را که تحریم‌ها بر طالبان را نظارت می‌کند، هند برعهده دارد. ناروی، ایرلند، کنیا و مکزیک در این کمیته عضو اند.

طالبان خواهان رفع تحریم‌ها بر رهبران این گروه طبق موافقت‌نامۀ دوحه‌اند. طالبان در گذشته سخنان رئیس‌جمهور غنی دربارۀ تحریم‌ها علیه رهبران طالبان را تلاشی برای تحریف روند صلح خوانده بودند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: