شماری از باشنده‌گان و فرهنگیان کندز با ابراز نگرانی می‌گویند که فرهنگ مطالعه در این ولایت نسبت به سال‌های گذشته کاهش چشم‌گیری داشته است. به گفتۀ آنان، جوانان امروزی به‌جای مطالعه و خرید کتاب، سرگرم بازی‌های اینترنتی و شبکه‌های اجتماعی‌اند که این نتیجۀ منفی بر آنان خواهد گذاشت.

محمد صوفی‌زاده، از فرهنگیان کندز، به سلام‌وطندار می‌گوید که در وضعیت کنونی فرهنگ مطالعه و کتاب‌خوانی در این ولایت کامل از بین رفته است و جوانان علاقه‌مندی به مطالعه ندارند. به گفتۀ او، کاهش فرهنگ کتاب‌خوانی سبب شده است که شمار بسیاری از کتاب‌فروشان تغییر شغل بدهند و از کتاب‌فروشی دست بکشند.

او از جوانان این ولایت می‌خواهد که روزانه در کنار سایر مصروفیت‌های‌شان، حداقل ۲۰ دقیقه مطالعه کنند.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

محمد صوفی‌زاده می‌افزاید: «متأسفانه در وضعیت کنونی فرهنگ مطالعه کامل از بین رفته است و جوانان هیچ‌گونه علاقه‌مندی ندارند. اگر مطالعه می‌کنند، در صفحات مجازی‌ست که آن‌هم در ذهن‌شان نمی‌ماند. اما این‌که یک جوان یک کتاب را بگیرد و مطالعه کند، ما نمی‌بینیم. متأسفانه کم‌کم فرهنگ مطالعه فکر می‌کنیم از بین رفته است، از خاطری که جوانان از کتاب دور شده‌اند.»

در همین حال، محی‌الدین، یک تن از دکان‌داران در رستۀ گل‌فروشی در شهر کندز، می‌گوید که به‌دلیل نبود مشتری و فروش‌نشدن کتاب‌هایش، ناچار بر انتخاب شغل دیگری شده است. او که اکنون دکان گل‌فروشی دارد، می‌گوید که جوانان امروزی بیش‌تر به تکنالوژی دست‌رسی دارند و بیش‌تر از طریق اینترنت کتاب‌ها را جست‌وجو و پیدا و نیازهای‌شان را رفع می‌کنند.

از سویی هم، ضیاءالحق ضیایی، مسئول «خانهٔ فرهنگی ضیایی» در کندز، می‌گوید که پس از روی‎‌کارآمدن دوبارۀ امارت اسلامی به‌دلیل مشکلات اقتصادی، فرهنگ کتاب‌خوانی در میان مردم کاهش یافته است.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

به گفتۀ آقای ضیایی، شماری از کادرهای فرهنگی کشور را ترک کرده و آنانی هم که مانده‌اند، بنابر چالش‌های اقتصادی فعالیت نمی‌کنند. او امیدوار است که نهادهای موجود فرهنگی با هماهنگی یکدیگر بتوانند مشکلات موجود را حل کنند.

با این حال، مطیع‌الله روحانی، رئیس اطلاعات و فرهنگ کندز، می‌گوید که در چند ماه گذشته آنان برای کتاب‌فروشان این ولایت برنامه‌های خوبی را راه‌اندازی کرده‌اند. به گفتۀ او، آنان برای رشد فرهنگ کتاب‌خوانی در آینده نیز برنامه‌هایی را روی‌دست دارند.

نگرانی‌ها از کاهش فرهنگ مطالعه در کندز در حالی بیان می‌شود که پس از تحولات پسین در افغانستان، شمار بسیاری از فرهنگیان، نویسنده‌گان و شاعران کشور را ترک کرده‌اند و جوانان نیز به‌دلیل آیندۀ ناروشن علاقه‌یی چندانی به مطالعه ندارند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: