شماری از فارغان مکتب‌های کابل که دو یا سه سال پیش فارغ شده‌اند، می‌گویند که توزیع‌‌نشدن شهادت‌نامه‌های‌شان از سوی وزارت معارف، آنان را با مشکلات بسیار روبه‌رو کرده است. آنان می‌افزایند که برای یافتن کار و بورسیۀ تحصیلی به شهادت‌نامه نیاز دارند، اما با وجودی که بارها به وزارت معارف مراجعه کرده، هنوز نتوانسته‌اند شهادت‌نامه‌های‌شان را به‌دست بیاورند.

یک تن از فارغان مکتب‌های کابل، به سلام‌وطندار می‌گوید: «حتی شهادت‌نامه‌های فارغان سالهای ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ هنوز باقی مانده است، سال‌های ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ که به‌جای خود. فارغان هر روز به این‌جا مراجعه می‌کنند.» یک تن دیگر از فارغان مکتب‌های کابل، نیز می‌گوید: «شهادت‌نامه برای بورسیۀ تحصیلی یا کار نیاز است، اما توزیع نمی‌شود.»

فارغان صنف‌های دوازدهم مکتب‌های کابل از فعالیت ریاست معارف این ولایت انتقاد می‌کنند و می‌گویند که این ریاست در گذشته هفتۀ ۶ روز فعالیت می‌کرد، اما با روی‌کارآمدن امارت اسلامی ۳ روز به مردان و ۳ روز به زنان اختصاص یافته و این روند ارائۀ خدمات عامه را دشوار کرده است.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

به گفتۀ آنان، وقتی به ریاست معارف کابل می‌روند، مسئولان به آنان می‌گویند که شهادت‌نامه‌های‌شان را از مکتب‌های خود به‌دست بیاورند، اما وقتی به مکتب مراجعه می‌کنند، دوباره آن‌ها را به ریاست معارف می‌فرستند.

در همین حال، شماری از سرمعلمان مکتب‌های کابل که نمی‌خواهند از آنان نام برده شود، این موضوع را می‌پذیرند. به گفتۀ آنان، دانش‌آموزان فارغ مکتب از سه یا چهار سال پیش هنوز نتوانسته‌اند شهادت‌نامه‌های خود را به‌دست بیاورند.

یکی از سرمعلمان به سلام‌وطندار می‌گوید که آنان در سال جاری تنها شهادت‌نامه‌های فارغان سال ۱۳۹۷ را به‌دست آورده و شهادت‌نامه‌ها را به فارغان توزیع کرده‌اند. به گفتۀ او، اکنون شهادت‌نامه‌ها به‌طور انفرادی نیز توزیع نمی‌شود و آنان با وجود این‌که تمام اسناد به‌شمول آویز بانکی را به ریاست معارف کابل فرستاده‌اند؛ اما هنوز شهادت‌نامه‌ها به آنان تسلیم داده نشده است.

این سرمعلم می‌افزاید: «به دانش‌آموزان بسیار سخت است که به‌طور انفرادی شهادت‌نامه بگیرند، ازدحام نیز زیاد است. ما سرمعلمان به تکلیف هستیم و کارهای شهادت‌نامه‌ها در ۴ یا ۵ روز نیز انجام نمی‌شود.»

با این حال، عزیزاحمد ریان، سخنگوی وزارت معارف، می‌گوید که مشکل توزیع‌نشدن شهادت‌نامه از دولت پیشین باقی مانده و شهادت‌نامه‌های سه چهار سال پیش تاکنون توزیع نشده است. او اما می‌افزاید که تلاش می‌کنند شهادت‌نامه‌ها را به‌طور تدریجی و هر سال را به نوبت توزیع کنند.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

به گفتۀ او، توزیع شهادت‌نامه‌ها به‌طور انفرادی به‌دلیل این‌که برخی از افراد به‌نام بورسیه استفادۀ نادرست می‌کنند، متوقف شده است. سخنگوی وزارت معارف می‌افزاید تنها کسانی می‌توانند به‌طور انفرادی شهادت‌نامه بگیرند که بورسیه یا مکتوب وزارت تحصیلات عالی را با خود داشته باشند.

عزیزاحمد ریان می‌گوید: «تلاش می‌کنیم که کارها به تعویق نیفتد؛ اما هزاران شهادت‌نامه باقی مانده است. تنها در سال جاری ۵۳ هزار تن از مکتب‌های کابل فارغ شده‌اند. تمامی این جدول‌ها را بررسی می‌کنیم و درست را از نادرست جداکردن نیاز به زمان دارد و کار نیز جریان دارد.»

سخنگوی وزارت معارف تأکید می‌کند که پس از روی‌کارآمدن امارت اسلامی هزاران شهادت‌نامه توزیع شده است و اکنون نیز کار روی آن جریان دارد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: