پس از ماه‌ها انتظار برای بازگشایی تمامی مکتب‌ها به‌روی دختران در سراسر کشور، وزارت معارف امارت اسلامی امروز اعلام کرد که دروازۀ مکتب‌ها به‌روی دانش‌آموزان دختر بالاتر از صنف ششم، تا امر بعدی بسته می‌ماند.

این تصمیم وزارت معارف واکنش‌های بسیاری را در داخل و بیرون از کشور در پی داشته است. شماری از دانش‌آموزان تصمیم تازۀ وزارت معارف را غیرقانونی می‌خوانند و می‌گویند که امارت اسلامی در پی بهانه‌جویی و نهادینه‌سازی راه‌کارهای اشتباه است.

به گفتۀ این دانش‌آموزان، تصمیم‌های ضدونقیض وزارت معارف بالای آنان تأثیرمنفی می‌گذارد و سبب بی‌اعتمادی‌شان به امارت اسلامی می‌شود.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

طنین، یک تن از دانش‌آموزان در کابل می‌گوید: «تمام شاگردان را می‌بینید که آمده‌اند، ولی هیچ امیدی به این نیست که آیا آن‌ها فردا درس می‌خوانند یا نه. با زنده‌گی ما بازی می‌شود. این‌ها اول می‌گویند بیایید به مکتب اجازه دارید، اما وقتی آمدیم می‌گویند از صنف ۷ تا ۱۲ اجازه نیست. این اصلاً در کدام قانون است.»

دانش‌آموزان در ولایت‌های لوگر و فاریاب نیز با انتقاد از تصمیم وزارت معارف امارت اسلامی مبنی بر اجازه‌ندادن دانش‌آموزان دختر بالاتر از صنف ششم، خواهان تجدید نظر در این زمینه‌اند.

در کنار دانش‌آموزان، آموزگاران هم‌چنان وضعیت کنونی مکتب‌ها و دانش‌آموزان را  نگران‌کننده می‌خوانند و می‌گویند که امارت اسلامی باید پالیسی آموزشی خود را دقیق بیان کند و به تمامی دانش‌آموزان اجازۀ آموزش بدهد.

با این حال، وزارت معارف امارت اسلامی تأکید می‌کند تا زمانی‌که لباس مکتب‌ها دختران شرعی و مطابق فرهنگ و رسم‌ورواج افغانی طرح نشود، مکتب‌ها باز نخواهد شد. عزیزاحمد ریان، سخنگوی وزارت معارف می‌گوید که تصمیم بسته‌ماندن مکتب‌ها به‌روی دانش‌آموزان بالاتر از صنف ششم، از سوی مقام‌های ارشد امارت اسلامی گرفته شده و تا اطلاع بعدی قابل تطبیق است.

اجازه‌ندادن دانش‌آموزان دختر بالاتر از صنف ششم برای رفتن به مکتب، افزون بر داخل کشور، واکنش‌های بین‌المللی و انتقاد کاربران شبکه‌های اجتماعی را نیز به دنبال داشته است.

حامد کرزی، رئیس جمهور پیشین کشور، در توییترش نوشته است که امارت اسلامی نباید اجازه دهد طرح بیگانه‌گانی که افغانستان را محتاج و زیردست دیگران می‌خواهند، عملی شود.

دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد یا یوناما، هم‌چنان از اعلامیۀ امارت اسلامی مبنی بر ممنوعیت دختران برای بازگشت به مکتب ابراز تأسف کرده است.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

در همین حال، سازمان عفو بین‌الملل با ابراز نگرانی از این تصمیم وزارت معارف گفته است که جامعۀ جهانی باید اقدامات فوری را برای فراهم‌‌کردن زمینۀ آموزش دختران در افغانستان روی‌دست گیرد.

یان مک‌کری، کاردار سفارت آمریکا در افغانستان نیز این تصمیم را ناامیدکننده عنوان کرده است و هیدربار، معاون مدیر بخش زنان دیده‌بان حقوق بشر، آن را ظالمانه خوانده است.

گفتنی‌ست که با روی‌کارآمدن امارت اسلامی، دختران دانش‌آموز بالاتر از صنف ششم اجازۀ رفتن به مکتب را نیافتند. وزارت معارف امارت اسلامی روز گذشته از بازگشایی مکتب‌ها در سراسر کشور به‌روی تمامی دختران و پسران خبر داده بود.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: