فدراسیون نهادهای ژورنالیستان و رسانههای افغانستان، امروز با برگزاری نشست خبری در کابل، گزارش تازهیی را دربارۀ وضعیت اقتصادی رسانهها و خبرنگاران افغانستان همهگانی کرد.
حجتالله مجددی، عضو هیأت رهبری این فدراسیون، میگوید که پس از تحولات سیاسی کشور و رویکارآمدن امارت اسلامی، نزدیک به ۴۰ درصد رسانهها بسته شدهاند. به گفتۀ او، بهدنبال چالشهای اقتصادی رسانهها، ۶۰ درصد کارمندان مرد و ۸۰ درصد کارمندان زن، کارهای شان را از دست دادهاند.
سلاموطندار فارسی را در تلگرام دنبال کنید
این عضو هیأت رهبری فدراسیون هشدار میدهد که اگر به مشکلات اقتصادی رسانهها رسیدهگی نشود، بیم آن میرود که فعالیت بخش بزرگی از رسانههای فعال کشور، متوقف شود.
در گزارشی که از سوی فدراسیون نهادهای ژورنالستان و خبرنگاران پخش شده، آمده است کارمندان رسانهیی که بهدلیل مشکلات اقتصادی ناگزیر به ترک وظیفه شده، برای گذران زندهگی به کارهای شاقه روی آوردهاند.
در همین حال، شماری از خبرنگاران با ابراز نگرانی از چهگونهگی وضعیت رسانهها در افغانستان میگویند که شماری بسیاری از خبرنگاران مسلک خود را ترک کرده و به کارهای دیگر روی آوردهاند. این خبرنگاران تأکید میکنند که اگر نهادهای بینالمللی و حامی خبرنگاران به وضعیت خبرنگاران توجه نکنند، آنان با مشکلات و چالشهای بیشتری روبهرو خواهند شد.
با این حال، عبدالحق حماد، رئیس نشرات وزارت اطلاعات و فرهنگ، در این نشست میگوید که امارت اسلامی تنها مسئولیت پشتیبانی مالی رسانههای دولتی را برعهده دارد. به گفتۀ او، مکلفیت رفع مشکلات مالی رسانههای آزاد، مسئولیت خود این رسانههاست.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
این در حالیست که به تازهگی تلویزیون آئینه، نخستین تلویزیون خصوصی در افغانستان با سابقۀ دو دهه کار، و رادیو تلویزیون تجلا یکی از شبکههای رسانهیی خصوصی در ولایت میدانوردک، به دلیل مشکلات اقتصادی فعالیت های خود را متوقف کردند.