ادارۀ حمایت از کودکان سازمان ملل متحد یا یونیسف اعلام کرده نخستین محمولۀ واکسن کرونای «جانسون و جانسون» که از سوی آمریکا به افغانستان کمک شده، به کابل رسیده است.

در اعلامیۀ یونیسف که به رسانه‌ها فرستاده شده، آمده که این محموله امروز از طریق برنامۀ کواکس به وزارت صحت کشور تسلیم داده شده است. در مراسم تحویل‌دهی این مقدار واکسن در میدان‌هوایی کابل، راس ویلسن، سرپرست سفارت آمریکا در کابل، نیز حضور داشت.

براساس اعلامیه، این محموله شامل یک میلیون و ۴۸۴ هزار و ۹۰۰ دوز واکسن است و با محمولۀ بعدی که در جریان همین ماه وارد افغانستان خواهد شد، شمار واکسن کمکی را به ۳.۳ میلیون دوز خواهد رساند.

سلام‌وطندار فارسی را در تلگرام دنبال کنید

در همین حال، سفارت آمریکا در کابل نیز با تأیید این خبر گفته که نخستین محمولۀ ۱.۴۸ میلیون دوز واکسن «جانسون و جانسون» برای مبارزه با موج سوم کرونا به کابل رسیده است.

راس ویلسن، سرپرست سفارت آمریکا در کابل گفته که اهدای این محموله به افغانستان، نشان‌دهندۀ‌ آن است که آمریکا در روزهای دشوار در کنار مردم افغانستان ایستاده است.

جریان مراسم تحویل‌دهی واکسن

آمریکا پیش از این اعلام کرده بود که سه میلیون دوز واکسن «جانسون و جانسون» به افغانستان کمک می‌کند. از این واکسن برای هر نفر تنها یک دوز تزریق می‌شود.

هیروی لودویچ دی لیس، نمایندۀ یونیسف در افغانستان گفته که این مقدار واکسن در یک وضعیت حساس وارد افغانستان شده است؛ زیرا به گفتۀ او، افغانستان با افزایش دشواری ناشی از همه‌گیری کرونا روبه‌روست.



نمایندۀ یونیسف در افغانستان با استقبال از اهدای این مقدار واکسن از سوی آمریکا، گفته است که از آن برای محافظت آسیب‌پذیرترین افراد از جمله آموزگاران، کارمندان صحی، کهن‌سالان و افرادی که در مناطق دشوار‌گذر زنده‌گی می‌کنند، استفاده خواهد شد.

با این حال، در اعلامیۀ یونیسف آمده که میزان واکسیناسیون افراد در برابر کرونا در افغانستان بسیار پایین است و تاکنون کم‌تر از چهار درصد مردم واکسینه شده‌اند. به‌گفتۀ ادارۀ یونیسف، ویروس کرونا هم‌چنان بر زنده‌گی آسیب‌پذیرترین کودکان و خانواده‌ها در سراسر افغانستان تأثیر می‌گذارد؛ زیرا آنان در کنار کرونا، از درگیری‌ها و خشک‌سالی نیز متأثر هستند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

واکسن «جانسون و جانسون»

نمایندۀ یونیسف در افغانستان در ادامه گفته است: «دست‌رسی عادلانه به واکسن‌های کووید ۱۹، روشن‌ترین مسیر برای پایان‌دادن به این همه‌گیری برای همه از جمله کودکان است.»

این در حالی‌ست که براساس معلومات وزارت صحت، افغانستان به ۴۲ میلیون دوز واکسن کرونا نیاز دارد؛ اما تاکنون در چهار محموله، بیش از سه میلیون و ۱۵۰ هزار دوز واکسن دریافت کرده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: