با کمک مالی جدید ۲۶۶ میلیون دالری آمریکا، ادارۀ توسعۀ بین‌المللی آمریکا در افغانستان یا USAID گفته است که به هم‌کاری‌اش با افغانستان ادامه می‌دهد.

کارن‌ ال فریمن، سرپرست ادارۀ توسعۀ بین‌المللی آمریکا در افغانستان که روز دوشنبه در یک نشست خبری در سفارت این کشور در افغانستان صحبت می‌کرد، گفت این نهاد در نظر دارد با این کمک مالی مشکلاتی ناشی از خشک‌سالی، بی‌جاشده‌گی و همین‌گونه مشکلاتی ناشی از بیماری کووید ۱۹ را برطرف کند.

سرپرست ادارۀ توسعۀ بین‌المللی آمریکا در افغانستان می‌گوید: «ما به پشتی‌بانی‌های‌مان از افغانستان ادامه می‌دهیم و این کمک‌ها به ارایۀ خدمات اساسی، امنیت غذایی و پشتی‌بانی از بانوان متمرکز خواهد بود. ما می‌دانیم افغانستان وارد وضعیت خشک‌سالی می‌شود. بنابر این، باید مطمین شویم که برنامه‌های بشردوستانۀ ما نیازهای اساسی را برطرف می‌کند.»

بانو فریمن تأکید می‌کند باید تلاش شود کمک‌هایی که از طریق بودجه یا سازمان‌های جامعۀ مدنی مصرف می‌شود، شفاف باشد.

سلام‌وطندار فارسی را در تلگرام دنبال کنید

داتر تینا دولی-جونیس، رئیس مدیریت ادارۀ توسعۀ بین‌المللی آمریکا در افغانستان می‌گوید که این نهاد افغانستان را در راستای دست‌رسی به واکسن، دستگاه‌های تولید اکسیژن و دستگاه‌های تنفس مصنوعی یا وینتلیتور نیز کمک می‌کند. «ما متعهدیم که چهار دستگاه تولید اکسیژن را در اختیار افغانستان قرار دهیم.»

USAID برای کمک به هزاران بیمار کووید ۱۹، سال گذشته ۱۰۰ پایه دستگاه تنفس مصنوعی در اختیار بخش صحی افغانستان قرار داد.

به گفتۀ مقام‌های آمریکایی، واشنگتن مشارکتش را در افغانستان از جمله در بخش کمک‌های بشردوستانه، پشتی‌بانی از آزادی بیان، سرپناه، فرصت‌های معیشتی، مراقبت‌های اساسی صحی، کمک‌های غذایی و آب، افزایش داده است.

وزارت خارجۀ کشور از کمک ۲۶۶ میلیون دالری آمریکا هم‌زمان با بیرون‌شدن سربازان خارجی از افغانستان، استقبال کرده است. این وزارت در بیانیه‌‌یی گفته که دولت افغانستان در استفاده از این کمک در زمینۀ نجات جان افراد، تهیۀ سرپناه و معیشت، مراقبت‌های صحی و تهیۀ آب و غذا برای نیازمندان متعهد است.

سلام‌وطندار را در یوتیوب دنبال کنید

این در حالی‌ست که آنتونی بلینکن، وزیر خارجۀ آمریکا روز جمعه اعلام کرد که کشورش بیش از ۲۶۶ میلیون دالر را در قالب کمک‌های بشردوستانه به افغانستان کمک می‌کند. آقای بلینکن در بیانیه‌یی گفته است این کمک ۱۸ میلیون شهروند افغانستان که نیاز به کمک دارند را زیر پوشش قرار می‌دهد، از جمله ۴.۸ میلیون تن بی‌جاشده‌گان داخلی.

وزیر خارجۀ آمریکا گفته است تنها در سال جاری بیش از ۱۱۵ هزار تن به‌دلیل درگیری در افغانستان بی‌جا شده و حدود ۵۰۰ هزار تن دیگری که به افغانستان برگشته‌اند، نیازمند کمک‌اند. «این کمک‌ها به هم‌کاران ما امکان می‌دهد که برای پاسخ‌گویی به مشکلاتی ناشی از همه‌گیری کووید ۱۹، خدماتی مانند سرپناه، فرصت‌های معیشتی، مراقبت‌های اساسی صحی، کمک‌های فوری غذایی، آب و خدمات بهداشتی را به مردم ارایه کنند.»

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

هم‌چنان این برنامه نیازهای آسیب‌پذیرترین شهروندان افغانستان از جمله نیازهای زنان و دخترانی که در نتیجۀ پاندمی کرونا و دهه‌ها جنگ با تهدیدهای ویژه، مانند خشونت مبتنی بر جنسیت روبه‌رو اند را برآورده می‌کند.

براساس بیانیۀ وزارت خارجۀ آمریکا، با این کمک، کمک‌های بشردوستانۀ آمریکا به افغانستان از سال ۲۰۰۱ به ۳.۹ میلیارد دالر می‌رسد.

وزیر خارجۀ آمریکا بار دیگر درخواست واشنگتن از رهبران حکومت افغانستان و طالبان را برای سرعت‌بخشیدن به روند گفت‌وگوهای صلح و حل مشکلات افغانستان از طریق گفت‌وگوهای سیاسی و آتش‌بس دایمی و فراگیر برای پایان‌دادن به بیش از ۴۰ سال جنگ تکرار کرد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: