روند تطبیق واکسن کرونا امروز (سه‌شنبه، پنجم حوت/اسفند) هم‌زمان با یک‌ساله‌گی ثبت نخستین مورد ابتلا به این ویروس در کشور، به گونۀ رسمی آغاز شد.

در مراسم گشایش تطبیق واکسن کرونا، نخستین دوزهای این واکسن بر نیروهای امنیتی، کارمندان صحی و خبرنگاران تطبیق شد.

محمد‌اشرف غنی، ‏رئیس‌‌جمهور در مراسم گشایش تطبیق واکسن کرونا در ارگ ریاست‌جمهوری از نیروهای امنیتی سپاس‌گزاری می‌کند و می‌گوید که تطبیق نخست این واکسن بر نیروهای امنیتی، نشانۀ تعهد دولت و ملت به نیروهای امنیتی‌ست.

در این مراسم افزون بر رئیس‌جمهور و معاونان او، بانوی نخست، شماری از اعضای هیأت دولت، رئیسان مجلس نماینده‌گان و مجلس سنا، سفیر هند در کابل و سایر مقام‌های حکومتی حضور داشتند.

رئیس‌جمهور در این برنامه می‌گوید که خطر کرونا هنوز هم رفع نشده و گونه‌های جدید این ویروس در حال گسترش است و باید این ویروس جدی گرفته شود. به گفتۀ آقای غنی، نخستین مرحلۀ واکسن کرونا با ۵۰۰ هزار دوز آغاز می‌شود و به مسئولان وظیفه داده شده تا به صورت عادلانه آن را توزیع کنند.

محمد‌اشرف غنی می‌گوید: «امروز به ملت افغانستان تبریک می‌گویم که مرحلۀ اول تطبیق واکسین/واکسن کرونا با ۵۰۰ هزار دوز آغاز می‌شود. این یک فرصت عظیم و امتحان عظیم برای وزارت صحت عامه و تمام ملت است. در این مرحله از تمام اقشار افغانستان می‌خواهم با وزارت صحت عامه هم‌کاری کنند.»

آقای غنی هم‌چنان آغاز تطبیق واکسن کرونا را یک فرصت می‌خواند و می‌گوید که دولت در تلاش تدارک منابع به‌خاطر تهیۀ واکسن برای ۴۰ درصد شهروندان در مرحلۀ دوم است.

در همین حال، وحید مجروح، سرپرست وزارت صحت هم در این برنامه می‌گوید که افغانستان توانست مانند کشورهای پیش‌ر‌فته کرونا را مهار کند. به گفتۀ آقای مجروح، معیار تطبیق واکسن کرونا در کشور پول و قدرت نیست؛ بل‌که به افراد مستحق مانند سربازان، کارمندان صحی و خبرنگاران که در صف نخست مبارزه با دشمن وطن و دشمنان مردم‌سالاری قرار دارند، تطبیق خواهد شد.

او می‌گوید: «دریافت واکسین بخشی از کار است و تطبیق عادلانه‌اش یکی از کلان‌ترین وظیفه‌های وزارت صحت عامه و تمام مردم است. من هرگز ادعای ایجاد معجزه را ندارم. ما در محیطی مثل افغانستان زنده‌گی می‌کنیم و از تمام مردم افغانستان می‌خواهم در قسمت توزیع و تطبیق دقیق واکسین هم‌کاری کنند. بیایید با یک هم‌کاری مؤثر و نظارت سازنده وزارت را کمک کنید که تطبیق واکسین یک مثال خوب برای توزیع عادلانۀ منابع موجوده باشد.»

رودرندرا تاندون، سفیر هند در کابل نیز در این مراسم می‌گوید که واکسن کرونای کمک‌شده از سوی کشورش به افغانستان، نشان‌دهندۀ تلاش هند برای مبارزه با کرونا و ایجاد هم‌بسته‌گی جهانی در این راستاست.

به گفتۀ آقای تاندون، هند بزرگ‌ترین تولیدکنندۀ واکسن کرونا در جهان است و تاکنون ۲۳ میلیون دوز واکسن را به کشورهای دوست و هم‌کارش کمک کرده است. سفیر هند در کابل می‌افزاید که کشورش آماده است با حکومت و نهادهای صحی افغانستان از نزدیک کار کند تا بتواند به‌ عنوان مثال هم‌بسته‌گی جهانی با ویروس کرونا مبارزه کنند.

هندوستان در ششم دلو/بهمن ۵۰۰ هزار دوز واکسن کرونا به افغانستان اهدا کرد. پیش از این وزارت صحت گفته بود که با این شمار دوز واکسن، ۲۵۰ هزار تن در افغانستان واکسن می‌شوند.

در همین حال، پس از آغاز رسمی روند تطبیق واکسن کرونا در کشور، در برخی از ولایت‌ها از جمله تخار نیز تطبیق این واکسن آغاز شده است.

تطبیق واکسن کرونا در تخار نیز امروز با حضور عبدالله قرلق، والی این ولایت، نماینده‌گان مردم در شورای ولایتی و شماری از مسئولان اداره‌های دولتی در این ولایت آغاز شد.

تطبیق واکسن کرونا در تخار

بر بنیاد گفته‌های مسئولان ریاست صحت تخار و والی این ولایت، در مرحلۀ نخست تطبیق واکسن کرونا در تخار، ۹۶۶ دوز واکسن بر کارمندان ریاست صحت تخار، نیروهای امنیتی، کارمندان اداره‌های دولتی و در مرحلۀ دوم بر همۀ باشنده‌گان این ولایت تطبیق می‌شود.

نخستین مورد ابتلا به ویروس کرونا در پنجم حوت/اسفند سال گذشته در کشور ثبت شد. بر بنیاد آخرین آمار رسمی وزارت صحت، از آن‌زمان تاکنون بیش از ۵۵ هزار و ۶۰۰ تن به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند. از این میان، نزدیک به ۴۹ هزار تن بهبود یافته و بیش از ۲ هزار و ۴۰۰ تن دیگر جان‌های‌شان را از دست داده‌اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: