اداره‌ی بازرس ویژه‌ی امریکا برای بازسازی افغانستان (سیگار)، به تازگی با پخش گزارشی مدعی شده که حاکمیت امارت اسلامی با آسیب‌پذیری‌های جدی از رهگذر امنیتی روبه‌رو است.

سیگار، در گزارش خود گروه‌هایی مانند «جبهه‌ی مقاومت ملی افغانستان»، گروه موسوم به دولت اسلامی عراق و شام (داعش) و القاعده را، تهدیدی در برابر امارت اسلامی خوانده و تأکید کرده که تهدیدهای هراس‌افکنی برخاسته از افغانستان، کشورهای منطقه را هم با خطر روبه‌رو کرده ‌است.

سخن‌گوی امارت اسلامی اما در اعلامیه‌ای در برابر این گزارش سیگار واکنش جدی نشان داده و آن را پروپاگند خوانده ‌است. سخن‌گوی امارت اسلامی در این اعلامیه مدعی شده‌ است که امریکا ممکن با پخش این گونه گزارش‌ها، دنبال بی‌ثباتی در منطقه باشد.

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

در اعلامیه‌ی سخن‌گوی امارت اسلامی، پرسش‌هایی نیز از امریکا در برابر پخش این گونه گزارش‌ها مطرح شده‌ است.

در بخشی از این اعلامیه آمده است: «مشکل امریکایی‌ها چیست که چنین نگرانی‌هایی را نشر می‌کنند؟ پروپاگاند می‌سازند یا برای پدیده‌ی شوم همانند داعش مشغول درست‌کردن کمپاین/کارزار استند؟ یا همسایگان و کشورهای همسایه‌ی ما را نگران می‌کنند؟ ممکن است این اقدامات خودسرانه‌ی گروه‌های خاصی در امریکا باشد یا این که امریکا می‌خواهد منطقه را بی‌ثبات، ناامن و بی‌قرار کند تا با این طریق انتقام شکست خود را از مردم افغانستان بگیرد.»

پخش این گزارش سیگار و واکنش این گونه‌ی امارت اسلامی در برابر آن، در حالی است که پس از بازگشت امارت اسلامی به قدرت، شاخه‌ی خراسان گروه داعش فعالیت‌های ضدامنیتی جدی در افغانستان داشته و در آخرین مورد، حمله‌هایی را در بدخشان سازمان‌دهی و اجرا کرده است.

با این حال، شماری از آگاهان مسائل نظامی، هم باور دارند که داعش در آینده می‌تواند به یک تهدید جدی برای امنیت افغانستان بدل شود و برای همین، بایستی حکومت امارت اسلامی در رویکرد خودش در مبارزه با آن جدی باشد.

اسدالله ندیم، آگاه مسائل نظامی، در این باره می‌گوید: «امارت اسلامی در صورتی که یک حکومت همه‌شمول و مشروع تشکیل دهد و روابط خارجی خود را خوب بکند، می‌تواند به چالش داعش رسیدگی کند. با این وضعیت که سلاح و تجهیزاتی که امارت اسلامی دارد، به مرور زمان کهنه می‌شود و بدون مجوز تجهیزات نظامی خود را مراقبت کرده نمی‌تواند یا هم خریده نمی‌تواند تا در برابر تهدیدات هراس‌افکنی رسیدگی کند.»

نگرانی‌های جهانی از دو گروه هراس‌افکن در افغانستان در نزدیک به دو سال پسین وجود داشته‌؛ نخست گروه داعش که دشمن شماره یک امارت اسلامی نیز است و گروهی دیگر القاعده که جهان مدعی است امارت اسلامی با آن رابطه دارد و گزارش‌های جهانی همواره از قوت‌گیری هر دو گروه وجود داشته ‌است.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

با این همه، برخی از آگاهان مسائل نظامی هم از رویکرد ناروشن جهان در بخش ازمیان‌برداشتن هراس‌افکنی در افغانستان، انتقاد دارند.

یوسف امین زازی، آگاه مسائل نظامی و سیاسی، در این باره چنین می‌گوید: «در ایجاد تروریزم در افغانستان، خارجی‌ها و کشورهای منطقه رول/نقش داشتند. بنابراین مسئله‌ی تروریزم گنگ است و ایجادگرش نه تنها در افغانستان؛ بل که در خاورمیانه معلوم نیست.»

گفتنی است که کشورهای منطقه به ویژه کشورهایی که با امارت اسلامی تعامل نسبتاً خوب‌تری دارند، نیز بارها از تهدیدهای هراس‌افکنی در افغانستان اظهار نگرانی کرده‌ اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: