سرفراز بوگتی، وزیر امور داخله‌ی حکومت موقت پاکستان، روز سه‌شنبه، ۱۱ میزان، در یک نشست خبری در این کشور یک بار دیگر شهروندان افغانستان را عامل اصلی وضعیت آشفته‌ی امنیتی در پاکستان خوانده است.

بوگتی، ادعا کرده و گفته است که از آغاز سال روان میلادی تا کنون، ۱۴ شهروند افغانستان در پاکستان حمله‌های انتحاری انجام داده اند. او در این نشست افزوده است: «از اول جنوری تا کنون، از مجموع ۲۴ فردی که در پاکستان حمله‌های انتحاری انجام داده‌، ۱۴ تن آنان شهروندان افغانستان بوده اند.»

وزیر امور داخله‌ی حکومت موقت پاکستان، در این نشست هم‌چنان اعلام کرده است که مهاجران غیرقانونی افغان تا اول نومبر امسال مهلت دارند که این کشور را ترک کنند و در غیر آن، با اخراج اجباری روبه‌رو خواهند شد.

سلام‌وطندار را در شبکه‌ی «ایکس» دنبال کنید

این در حالی‌ است که از یک ماه به این سو بازداشت مهاجران افغان از سوی پلیس پاکستان شدت گرفته است. از سویی هم، یک نوار تصویری که به تازگی در شبکه‌های اجتماعی دست‌به‌دست می‌شود، روایت تازه‌ای از وضعیت مهاجران بازداشت‌شده در پاکستان را نشان می‌دهد.

در این نوار دیده می‌شود که شماری از زنان و کودکان مهاجر افغان که به تازگی از سوی پلیس پاکستان بازداشت شده‌ اند، در وضعیت بد و غیرانسانی قرار دارند. اما ذبیح‌الله مجاهد، سخن‌گوی امارت اسلامی، در واکنش به اظهارات سرفراز بوگتی، در حساب کاربری «ایکس» خود نوشته است که مهاجران افغان مقیم پاکستان، در مشکلات امنیتی این کشور دست ندارند.

آقای مجاهد، رفتار پاکستان با مهاجران افغان را غیرقابل پذیرش خوانده و خواهان تجدید نظر به مهلت تعیین‌شده از سوی این کشور شده است. او در این باره گفته است: «رفتار با پناه‌جویان افغان در پاکستان غیرقابل قبول است. طرف پاکستانی باید در برنامه‌ی خود در این زمینه تجدید نظر کند، پناه‌جویان افغان در مشکلات امنیتی پاکستان دست ندارند.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

رویکرد سخت‌گیرانه‌ی پاکستان در برابر مهاجران، مهاجران افغان در این کشور را در وضعیت سراسیمگی و ترس‌ولرز قرار داده ‌است. نجیب‌الله حبیبی، یکی از مهاجران افغان در پاکستان، از سازمان‌های جهانی می‌خواهد که برای رسیدگی به وضعیت مهاجران به ویژه کسانی که در انتظار رفتن به کشورهای مقصد هستند، تلاش کنند.

او به سلام‌وطندار می‌گوید: «گرفتاری‌های اخیر، افغان‌های مقیم پاکستان را نگران کرده است و بسیار در یک وضعیت بد روحی دچار هستند. خواهان این هستند که هرچه زودتر این مسئله پایان یابد و افغان‌هایی که منتظر رفتن هستند، باید کار شان زودتر حل شود.»

گفتنی است که در ادامه‌ی این گونه اظهارات مقام‌های پاکستان، شنبه‌ی همین هفته، امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه، در حاشیه‌ی نشست «فرمت مسکو» در دیدار با آصف علی‌خان درانی، نماینده‌ی ویژه‌ی پاکستان برای افغانستان، از این کشور خواست که به جای اظهارات رسانه‌ای، مشکلات‌ باید از راه‌های دیپلماتیک حل شود؛ اما با آن هم اظهارات رسانه‌‌ای مقام‌های پاکستان ادامه دارد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: