هم‌زمان با روز جهانی بیماری توبرکلوز یا سل، مسئولان وزارت صحت‌ از ابتلای نزدیک به ۵۰ هزار تن به این بیماری در سال ۲۰۲۰ میلادی خبر می‌دهند.

وحید مجروح، سرپرست وزارت صحت‌ می‌گوید، از این میان ۹ هزار و ۸۰۰ تن در اثر ابتلا به سل جان خود را از دست داده‌اند که این رقم ۳ برابر افزایش مرگ‌ومیر را نسبت به مرگ ناشی از ویروس کرونا نشان می‌دهد.

به گفتۀ سرپرست وزارت صحت‌، همه‌گیری ویروس کرونا روی تلاش‌ها برای پیش‌گیری از بیماری سل اثر منفی گذاشته است و شمار بسیاری از بیماران مبتلا به بیماری سل در کشور تشخیص و درمان نشده‌اند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

وحید مجروح می‌گوید: «براساس تخمینی که سازمان صحی جهان از شیوع توبرکلوز در افغانستان دارد، حدس بر این بود که سال گذشته ۷۳ هزار افغان به این انتان مبتلا شده‌اند. سیستم صحی افغانستان به دلیل محدویتی که کرونا ایجاد کرد، توانست حدود ۵۰ هزار را شناسایی کند. حدود ۲۰ درصد در میان این واقعات کودکان بوده‌اند.»

آقای مجروح می‌افزاید که شمار زیادی از بیماران مبتلا به سل را زنان تشکیل می‌دهند و این رقم به ۵۷ درصد می‌رسد. تغذیۀ نامناسب، معافیت پایین بدن و نوعیت زنده‌گی زنان آسیب‌پذیری آنان در برابر این بیماری را افزایش می‌دهد.

در همین‌ حال، سیما سمر، رئیس بورد توقف توبرکلوز در این برنامه می‌گوید، تعهد ملی و بین‌المللی برای محو سل در افغانستان مهم است و باید حمایت‌ها برای کنترل و محو این بیماری ادامه یابد.

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

سیما سمر می‌گوید: «دست‌رسی به خدمات صحی با کیفیت و داشتن صحت یک حق بشری است و ما باید در این راستا تلاش کنیم که از حقوق ابتدایی‌شان که حق دست‌رسی به خدمات صحی با کیفیت است، دست‌رسی پیدا کنند. بنا ما به‌خاطر محو توبرکلوز در افغانستان تنها کارهای صحت عامه کافی نیست و نیاز است هم با این وزارت هم‌کاری کنیم.»

مسئولان سازمان صحی جهان در افغانستان می‌گویند که هم‌زمان با گسترش پاندمی کرونا در افغانستان بیماران سل به حاشیه قرار گرفتند و این امر سبب شد که دست‌رسی آنان به خدمات صحی کاهش یابد. این سازمان از تمویل‌کننده‌گان‌ خارجی می‌خواهد که به کمک‌های خود تا محو بیماری سل در افغانستان ادامه دهند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: