دیدبان حقوق بشر در واکنش به دستور امارت اسلامی مبنی بر اجباریشدن استفاده از ماسک برای مجریان زن تلویزیونها، گفته که این قیودات نقض آشکار حقوق زنان برای آزادی بیان و نیز استقلال شخصی و باورهای مذهبیست.
در گزارش این نهاد که شب گذشته پخش شده، آمده است که محدودیت امارت اسلامی علیه مجریان زن، مانع دسترسی به اطلاعات برای افرادی که ناشنوا یا کمشنوا اند و به نشانههای گفتار بصری تکیه دارند، نیز است. دیدبان حقوق بشر گفته زمان آن فرا رسیده است که دولتهای خارجی برای مطرحکردن نگرانیهای خود بیشتر تلاش کنند.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
این نهاد افزوده است دیپلماتهایی که با امارت اسلامی ملاقات میکنند، باید از کارزار #FreeHerFace پشتیبانی و علناً علیه نقض فزایندۀ حقوق زنان و دختران توسط امارت اسلامی، صحبت کنند.
دیدبان حقوق بشر تأکید کرده است که خبرنگاران زن در افغانستان آخرین قربانیان بحرانیاند که به جدیترین بحران حقوق زنان در جهان تبدیل شده است.
- رینا امیری: بازگرداندن حقوق زنان و دختران برای هرگونه پیشرفت با ا.ا ضروریست
- واکنش وزارت امر به معروف به اظهارات کرزی دربارۀ حجاب زنان
- واکنشها به اجباریشدن حجاب؛ وِست: سیاستهای ا.ا در قبال زنان توهین به حقوق بشر است
در همین حال، سازمان عفو بینالملل نیز گفته که حکومت امارت اسلامی در حال «حذف سیستماتیک» زنان از جامعه است. این سازمان در توییترش نوشته که اوضاع رسانهها و حقوق زنان در این کشور نگرانکننده است. سازمان عفو بینالملل از جامعۀ جهانی خواسته است که به این موضوع بهطور جدی توجه کند.
سازمان عفو بینالملل افزوده است: «با وجود اینکه امارت اسلامی از تأمین و رعایت حقوق زنان و دختران اطمینان داده بود، اما میلیونها زن و دختر افغانستان بهشکل سیستماتیک پس از رویکارآمدن دوبارۀ امارت اسلامی از جامعه حذف شده میروند و جامعۀ جهانی باید در این باره امارت اسلامی را مسئول بداند.»
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
وزارت امر به معروف و نهی از منکر در آغاز هفتۀ جاری به تلویزیونهای کشور دستور داد که مجریان زن این رسانهها باید در هنگام اجرای برنامه، با ماسک رویشان را بپوشانند. این دستور با وجود اعتراضهای گسترده در شبکههای اجتماعی، هماکنون در حال عملیشدن است.
مجریان مرد شماری از رسانههای تصویری کشور نیز در اعتراض به این محدودیت امارت اسلامی، ماسک سیاه پوشیدهاند. در شبکههای اجتماعی نیز فعالان حقوق بشر با پوشیدن ماسک سیاه و راهاندازی هشتگ #FreeHerFace، به این تصمیم اعتراض کردهاند.