هم‌زمان با پخش گزارش دیدبان حق بشر از وجود مشکلات در ارائه‌ی خدمات درمانی در افغانستان، شهروندان در شماری از ولایت‌ها می‌گویند که به خدمات درمانی دست‌رسی ندارند و بیماران شان را برای درمان از ولسوالی‌های دوردست، به کابل می‌آورند.

ناصر، باشنده‌ی لوگر، می‌گوید که به دلیل نبود خدمات درمانی در محل زندگی‌اش، کودکش را برای درمان به کابل آورده است. او می‌افزاید: «کودکم را برای درمان سینه‌بغل به کابل آورده‌ام؛ ولی پزشکان می‌گویند که کودک شما سوراخ قلب دارد.»

سیدلطیف، باشنده‌ی خوست که کودکش در شفاخانه‌ی صحت طفل اندراگاندی بستری است، نیز می‌گوید که به دلیل فراهم‌نبودن زمینه‌ی درمان کودکش در خوست، او را به کابل آورده است. او می‌افزاید: «از دولت خواستم این است که در هر ولایت شفاخانه ایجاد شود تا شهروندان از یک ولایت به ولایت دیگر مراجعه نکنند و تداوی‌اش در ولایت مربوط انجام شود.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

این بیماردار، از وزارت صحت عامه، می‌خواهد که دست‌رسی معیاری و به موقع به خدمات درمانی را، برای شهروندان در بخش‌های دوردست افغانستان فراهم کند.

دیدبان حقوق بشر، روز گذشته (دوشنبه، ۲۳ دلو) در گزارشی گفته که کاهش شدید کمک‌های بیرونی به نظام بهداشت افغانستان، حق سلامت میلیون‌ها شهروند این کشور را با خطر روبه‌رو کرده است.

این نهاد، افزوده که بحران صحی، شهروندان افغانستان را به گونه‌ی گسترده در برابر سو‌تغذیه و دیگر بیماری‌ها آسیب‌پذیرکرده است.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

فرشته عباسی، پژوهش‌گر دیدبان حقوق بشر از افغانستان، گفته است: «ازدست‌رفتن کمک‌های خارجی و نقض حقوق زنان از سوی امارت اسلامی، باعث بحران فاجعه‌بار بهداشتی در افغانستان شده است که به طور فزاینده‎ا‌ی در برابر سوءتغذیه و بیماری‌های دیگر مواجه می‌شوند.»

خواستیم در این باره دیدگاه وزارت صحت عامه را نیز داشته باشیم؛ اما این وزارت به تماس‌های پی‌هم سلام‌وطندار پاسخ نداد.

پیش از این، صندوق پشتیبانی از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف)، اعلام کرده بود که نُه میلیون و ۵۰۰ هزار تن در افغانستان در مکان‌هایی زندگی می‌کنند که به خدمات درمانی دست‌رسی ندارند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: