شماری از جوانان از سراسر افغانستان، امروز (چهارشنبه، ۳۱ جوزا)، در یک برنامه‌ی دوروزه زیر نام «کمپ کارآفرینی» در کابل، ۴۶ طرح را برای کارآفرینی، ارائه کردند. این برنامه‌‌، از سوی مؤسسه‌‌ی مطالعات حقوقی و اقتصادی «آیلسو» و دانش‌گاه باختر، برگزار شد. به گفته‌ی برگزارکنندگان این برنامه، هدف از راه‌اندازی کمپ کارآفرینی، استعدادیابی جوانان خلاق و کسب ثروت برای آن‌ها و کشف بازارهای جدید است.

مسئولان در این برنامه، می‌گویند که طرح‌های کارآفرینی در بخش‌های خیاطی، تجارت‌های کوچک، ایجاد رسانه‌های دیجیتال، چه‌گونگی استفاده از منابع طبیعی و زراعتی در افغانستان، است که جوانان، برای تأییدشدن از سوی داوران و به‌عمل‌‌درآمدن طرح‌های شان، رقابت می‌کنند که به گفته‌ی آن‌ها، دختران نیز حضور گسترده‌ای در این برنامه و ایجاد طرح‌ها داشته که طرح‌های شان را به گونه‌ی آنلاین ارائه کرده اند.

آریامل، مدیر گروهی از جوانان از بلخ است که طرح تیمش، بیش‌ترین تأییدی را در میان ۳۴ ولایت از سوی مردم گرفته است، می‌گوید که می‌خواهند با این طرح، افغانستان را به سمت دیجیتالی‌شدن حرکت دهند و از سویی هم، زمنیه‌ی درآمدزایی را به جوانان فراهم کنند. او می‌افزاید: «روی دیجیتالایزیشن یا جدیدترین تکنالوژی کار می‌کنیم. می‌خواهیم همه موارد در افغانستان از این پس به گونه‌ی برقی به پیش برود.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

از سویی هم، سیدرامش لطیفی، مسئول تیم طرح کارآفرینی بانوان از هرات، می‌گوید که طرح بانوان، روی کار دستی از سوی آن‌ها است‌. «خانم‌ها روی طرح شان کار می‌کنند؛ قسمی که از مواد بازیافتی جنس‌های کارآمدی؛ مثلاً گل‌دان، دست‌بند و سطل زباله بسازند. در برنامه‌های بعدی باید خانم‌ها مستقیم بیایند و طرح خود را بیان کنند.»

نعمت‌الله احسانی، مدیر تیمی از دایکندی است. او می‌گوید که طرح تیمش در زمینه‌ی پروسس بادام است. او می‌افزاید: «وقتی ۸۰ درصد محصول دایکندی بادام است، طرح ما این است پروسه‌ها را قسمی پیش می‌بریم که بازار کار به بهترین قیمت و درآمد به مردم تهیه شود.»

تیم‌های سازنده‌ی طرح‌های کارآفرینی، برای عملی‌شدن طرح‌های شان در بازار کار، خواهان پشتیبانی همه‌جانبه از سوی مسئولان شده اند.

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

مسئولان در برنامه‌ی کمپ کارآفرینی، می‌گویند که قرار است از میان ۴۶ طرح، سه طرح به عنوان طرح برتر از سوی داوران تأیید و عملی شود که نهادهای پشتیبان و سکتور اقتصادی به لحاظ فنی و مالی از آن‌ها پشتیبانی خواهند کرد.

محمدحنیف فرزان، رییس مؤسسه‌ی مطالعاتی و حقوقی آیلسو، می‌گوید که جوانان، محرک اصلی اقتصاد اند و هر تیم باید در طرح شان دست‌کم به ۵۰ تن زمینه‌ی کار را فراهم کند.

در سوی دیگر، مسئولان در اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان، نیز به جوانانی که طرح‌های شان نهایی شود، وعده داده اند که در زمینه‌ی عملی‌شدن طرح شان در بازار کار، به گونه‌ی همه‌جانبه هم‌کاری می‌کنند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: