شماری از باشندگان هلمند، به سلام‌وطندار می‌گویند که ماین‌ها و مهمات منفجرناشده‌ی به‌جامانده از جنگ‌های سال‌های گذشته، هرازگاهی از باشندگان این ولایت قربانی می‌گیرد و زندگی آنان را تهدید می‌کند.

عبدالباری، باشنده‌ی منطقه‌ی «سرکار» در شرق شهر لشکرگاه، مرکز هلمند، می‌گوید که ماین‌های به‌جامانده از جنگ‌های گذشته، باشندگان این منطقه را با مشکلات بسیاری روبه‌رو کرده است.

او می‌افزاید هنگامی که با یکی از دوستانش در شهر سرگرم گشت‌زنی بودند، با ماینی برخورد کرده اند و در نتیجه‌ی انفجار آن، دوستش کشته و او زخمی شده است.

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

او می‌گوید: «در این جا ماین‌ها، گلوله‌ی راکت و دیگر مهمات منفجرناشده وجود دارد. یکی از باشندگان این جا چند روز پیش یک ماین را از کنار دیوار فروریخته‌ای بیرون کشید، من و هم‌روستایی‌ام روی ماین برابر شدیم که در نتیجه‌ی انفجار آن، هم‌روستایی‌ام کشته و من زخمی شدم.»

در همین حال، شماری دیگر از باشندگان منطقه‌ی «سرکار» نیز، از وجود ماین‌ها و مهمات مختلف منفجرناشده در محل زندگی شان گلایه دارند. آنان می‌گویند که هنوز هم نمی‌توانند با اطمینان خاطر به کشت‌زارها و خانه‌های ویران‌شده‌ی خود بروند.

گل‌احمد، دیگر باشنده‌‎ی منطقه‌ی سرکار، نیز می‌گوید: «بسیاری از ماین‌ها و مهمات منفجرناشده هنوز در این جا وجود دارد. ما نمی‌توانیم با اطمینان خاطر گردش کنیم، هنوز خطر زیادی وجود دارد. خواست ما این است که منطقه‌ی ما از وجود ماین‌ها پاک شود.»

مطمئن، یک تن دیگر از باشندگان این منطقه‌، هم‌چنان می‌گوید: «در این منطقه جنگ رخ داده و ماین‌ها هنوز وجود دارند. چند روز  پیش یک ماین در اثر برخورد بیل منفجر شد.»

افزون بر منطقه‌ی سرکار در شهر لشکرگاه، منطقه‌های بسیاری در هلمند وجود دارند که به گفته‌ی باشندگان آن‌ها، ماین‌های دوران جنگ در آن جا باقی مانده و زندگی روزانه را به آن‌ها دشوار کرده است.

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

با این حال، محمدقاسم ریاض، معاون ریاست اطلاعات و فرهنگ هلمند، می‌گوید که آنان با هم‌کاری شماری از مؤسسه‌ها، تلاش‌ها برای آگاهی‌دهی به مردم و خنثاکردن ماین‌ها را آغاز کرده اند.

او می‌افزاید: «مؤسسه‌ی ماین‌پاکی برای یافتن و خنثاکردن مهمات انفجاری و نجات جان مردم در هلمند فعالیت می‌کند. افزون بر آن، فرماندهی امنیه‌‌ی هلمند نیز در این زمینه یک بخش ویژه دارد که با مؤسسه‌ها هم‌کاری می‌کند.»

گفتنی است که وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث، چند روز پیش گفته که ماین‌های به‌جامانده از جنگ‌های گذشته در کشور، در هر ماه به گونه‌ی میانگین ۱۲۰ کشته و زخمی بر جا می‌گذارد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: