تنها ۱۴ سال داشت قامت‌اش کوچک، اما همت‌اش بلند بود. برای این ‌که وام‌های پدرش را بپردازد، مسیر مکتب را با مسیر مهاجرت نامنظم عوض کرد.

حکمت‌الله، باشندۀ ولایت فاریاب نزدیک به یک‌ماه پیش با هزاران امید خود را به دست قاچاقبر سپرد، اما نمی‌دانست که در عقب موتر در میان شعله‌های آتش زجرکش می‌شود.

امیرمحمد، پدری است که تاکنون نتوانسته بر پیکر کباب‌شدۀ پسرش عزاداری کند، چون مقام‌های ایرانی هنوز اجساد این قربانیان را به دولت افغانستان تسلیم نکرده‌اند.

این پدر که اشک در چشمان‌اش خشکیده است با دل پر درد می‌گوید، فرزندش در ۵ ‌ساله‌گی مادرش را از دست داد و او را بدون مادر با هزاران دردومشقت زنده‌گی بزرگ کرده بود.

خاطرات شیرین از فرزندی که هنوز برای رفتن‌اش خیلی زود بود، بیش‌تر این پدر را رنجور می‌سازد.

امیرمحمد، حکمت را فرزند مسئولیت‌پذیر و مهربان توصیف می‌کند و می‌گوید، همیشه کارهای خانه را انجام می‌داد و سرپرستی خواهر و برادر کوچک‌اش نیز به دوش او بود، حتی آخرین روز پیش از وداع با خانواده‌اش تمام خانه را جاروب کرده و با لب‌خند بر لب و امید بر دل، خانه را ترک کرد.

امیرمحمد، اکنون عدالت می‌خواهد و می‌گوید مأموران ایرانی جسد پسرش را به بسته‌گانش که در ایران هستند، نمی‌دهند. او از دولت می‌خواهد تا جسد پسرش را به افغانستان منتقل کند.

عتیق‌الله، یکی از بسته‌گان حکمت‌الله می‌گوید، ۶ تن از قربانیان رویداد آتش‌گرفتن موتر حامل مهاجران افغانستان در شهر یزد از نزدیکان‌ او و باشنده‌گان ولسوالی قیصار فارباب‌اند که به گونۀ غیرقانونی راهی ایران شده بودند.

به گفتۀ او، از این میان حکمت‌الله جان باخته و ۵ تن دیگر زخمی شده‌اند، اما آن‌ها نمی‌دانند که زخمیان این رویداد در چه وضعیتی قرار دارند.

در این حال مسئولان ریاست مهاجران و برگشت‌کننده‌گان فاریاب با نگرانی از افزایش مهاجرت‌های نامنظم در این ولایت می‌گویند، روزانه ده‌ها تن به گونۀ غیرمنظم از این ولایت راهی کشورهای دیگر می‌شوند.

محمدنسیم خان، مسئول مهاجران و برگشت‌کننده‌گان این ریاست وضعیت پناه‌جویان را در حال حاضر نگران‌کننده می‌خواند.

او به سلام‌وطندار می‌گوید،  پناه‌جویان افغانستانی در این اواخر هم از سوی پولیس پاکستان و هم از سوی پولیس ایران لت‌وکوب و آزارواذیت می‌شوند و حتی جوانان فاریابی که به گونۀ نامنظم راه مهاجرت را پیش گرفته بودند از سوی پولیس ایران به آتش کشیده شدند.

مسئولان این ریاست می‌گویند، مهاجرت غیرقانونی در حال افزایش است و بیشتر کسانی‌که به این مهاجرت رو می‌آورند، افراد زیر سن هستند.

این درحالی‌ست که مسئولان مرکز معلومات مهاجرت در افغانستان می‌گویند، برای کاهش سطح مهاجرت نامنظم در کابل و ولایت‌های دیگر از طریق دانشگاه‌ها، مکاتب و مسجدها در بارۀ پی‌آمدهایی بد این گونه مهاجرت به مردم آگاهی داده‌اند.

به مهاجرت نامنظم نه بگویید!

کلیدواژه‌ها: // // //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: