سخنان تازۀ آنالنا بربوک، وزیر امور خارجۀ آلمان، در مورد حقوق زنان در افغانستان تازه‌ترین تصویری‌ست که جامعۀ جهانی از وضعیت حقوق بشری در افغانستان تعریف می‌کند.

وزیر امور خارجۀ آلمان در گفت‌وگو با رادیو اروپای آزادی گفته که افغانستان هم‌اکنون گواه بزرگ‌ترین نقض حقوق زنان در جهان است. او تأکید کرده‌ است که کشورش تمرکز ویژه به وضعیت زنان در افغانستان دارد.

آنالنا بربوک افزوده است: «هم‌اکنون بزرگ‌ترین نقض حقوق زنان روی زمین در افغانستان جریان دارد. ما برای حقوق زنان و دختران در افغانستان تمرکز ویژه داریم؛ چون از زمان مسلط‌شدن امارت اسلامی بر افغانستان، زنده‌گی این زنان و دختران به بن‌بست رسیده است، آنان مجوز کار ندارند، نمی‌توانند آزادانه سفر کنند و مجبور اند که همه اعضای بدن خود را بپوشانند. هرگونه حقوق بشر از زنان و دختران در افغانستان سلب شده است.»

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

این در حالی‌ست که پیش از این نیز جامعۀ جهانی و کشورهای مختلف از وضعیت حقوق بشر و حقوق زنان در افغانستان اظهار نگرانی کرده بودند و در پاسخ به این نگرانی‌ها حکومت سرپرست امارت اسلامی هم‌واره از تأمین حقوق شهروندان در افغانستان اطمینان داده ‌است.

فعالان حقوق بشر در افغانستان اما وضعیت جاری در کشور را از نگاه حقوق بشری نگران‌کننده می‌دانند.

برهان سیرت، فعال حقوق بشر، در این باره می‌گوید: «با روی‌کارآمدن حکومت فعلی در افغانستان، حقوق اساسی مردم به‌خصوص حقوق زنان، مثل حق کار، تعلیم و آزادی بیان که برای زنده‌گی مهم استف به‌طور جدی متأثر شده‌ است و اکنون مردم در یک وضعیتی قرار دارند که نگران آیندۀ خود هستند.»

در کنار این، زینب غلامی، از فعالان حقوق زنان در افغانستان که چندی پیش دادخواهی‌هایی نیز در پیوند به عدم تأمین حقوق زنان در افغانستان در زمان حکومت امارت اسلامی داشت، می‌گوید زنانی که حق‌خواهی بکنند، با تهدیدها روبه‌رو می‌شوند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

او در گفت‌وگو با سلام‌وطندار از ناامیدی خود برای دست‌رسی به حقوق اساسی در افغانستان می‌گوید: «در شرایط فعلی زنان حق کار، تحصیل و فعالیت را ندارند، این‌ها سبب عقب‌مانده‌گی می‌شود، من امیدم را از دست داده‌ام و فکر نمی‌کنم دوباره به وضعیت قبلی که داشتیم، برگردیم.»

خواستیم در پیوند به اظهارات وزیر امور خارجۀ آلمان دیدگاه امارت اسلامی را هم با خود داشته باشیم؛ اما سخنگویان امارت اسلامی حاضر به پاسخ‌گویی نشدند.

گفتنی‌ست که از روی‌کارآمدن حکومت امارت اسلامی نزدیک به یک‌ سال می‌گذرد؛ اما تاکنون هیچ کشوری حکومت کنونی افغانستان را به رسمیت نشناخته‌ است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: