شماری از کشاورزان از خشکسالی و کمآبی امسال در کشور ابراز نگرانی میکنند و میگویند که خشکسالیهای اخیر آنان را متضرر کرده است. کشاورزان تأکید میکنند که تمام هست و نیستشان را صرف کشت و زراعت کردهاند، اما بهدلیل خشکسالی چیزی از کشتشان حاصل نشده است.
در همین حال، شماری از آگاهان اقتصادی میگویند که با ادامۀ این خشکسالیها، تأثیرات منفی متوجه اقتصاد افغانستان خواهد بود. آنان میافزایند که ۴۰ سال جنگ در کشور و نبود راهکار و برنامۀ استراتژیک در بخش زراعت، زیربناها، کانالها، شبکههای آبرسانی و نیز کاریزها را نابود کرده است.
آگاهان تأکید میکنند که برای بیرونرفت از این خشکسالیها مسئولان امارت اسلامی نیاز به یک برنامۀ درازمدت دارند که بتوانند با ایجاد کانالهای آبرسانی، آبهای افغانستان را مدیریت کنند.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
عبدالنصیر رشتیا، یک تن از آگاهان مسائل اقتصادی، به سلاموطندار میگوید: «ما هم در شرایط بد قرار داریم و هم کل اقتصاد ما در حال فروپاشی است. خبر بد این است ما در این شرایطی که زراعت ما از مسائل سیاسی چندان تأثیرپذیر نیست، او آسیب دیده و دچار مشکل شده است.»
با این حال، مسئولان امارت اسلامی میگویند ولایتهایی که از خشکسالی و کمآبی متأثر شدهاند، از کمکهای نهادهای بینالمللی بهرهمند خواهند شد.
مصباحالدین مستعین، سخنگوی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، در گفتوگو با سلاموطندار از برنامههایی در بخش زراعت سخن میزند و میگوید که امارت اسلامی برای جلوگیری از خشکسالی و کمآبی در کشور برنامههای کوتاهمدت و درازمدت را رویدست دارد.
به گفتۀ او، در پلانهای کوتاهمدت به آنانی که از خشکسالی متضرر شدهاند از سوی نهادهای بیرونی کمک فراهم میشود و در برنامههای درازمدت کانالهای آبرسانی ایجاد میشود تا جلو خشکسالیها گرفته شود.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
گفتنیست که پس از رویکارآمدن امارت اسلامی در افغانستان، سازمان ملل متحد و برخی از سازمانهای جهانی دیگر، بارها از وضعیت بد اقتصادی در این کشور هشدار دادهاند. در عین حال، خشکسالی و کمآبی مسائلی هستند که به بدترشدن وضعیت اقتصادی افغانستان کمک میکند.
این در حالیست که سکتور زراعت یکی از شاخههای مهم اقتصاد افغانستان را تشکیل میدهد؛ چنانکه بیش از ۸۰ درصد مردم این کشور مصروف اشتغال در این بخش هستند و درآمد ۶۰ درصد مردم افغانستان نیز از مجرای زراعت تأمین میشود.