عبدالغفور ۴۵ ساله، مردی‌ست که بیش از ۱۵ سال می‌شود شغل دام‌داری دارد. او می‌گوید که ام‌سال به‌دلیل خشک‌سالی و نبود علوفه مجبور شده است گوسفندانش را به بهای ارزانی به فروش برساند.

عبدالغفور می‌افزاید، «خشک‌سالی‌ست، در زمین‌ها علف نیست، مال‌های ما گرسنه است. علف نداریم، مال‌های ما را هم کسی نمی‌خرد لاغر است از مجبوری مگر بفروشیم. ام‌سال از اول خشک‌سالی بود علف نشد، مال‌های مردم لاغر است کسی خرید نمی‌کند.»

او از مسئولان امارت اسلامی می‌خواهد که به آنان کمک کنند تا دام‌های‌شان را به‌خاطر گرسنه‌گی از دست ندهند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

تنها عبدالغفور نیست که به‌دلیل خشک‌سالی و بی‌توجهی مسئولان مجبور به فروش مواشی‌اش شده است؛ بل‌که عبدالعظیم، از دیگر دام‌داران و خریداران بادغیسی می‌گوید که ام‌سال بهای چهارپایان در این ولایت کاهش چشم‌گیری داشته است.

او می‌گوید، «پارسال همین گوساله‌ها را به ۱۳ تا ۱۴ الی ۱۵ هزار افغانی می‌خریدیم، ام‌سال همین گوساله‌ها ۶ هزار تا ۷ هزار افغانی خرید می‌شود. بهترین گوساله تا ۱۰ هزار افغانی خرید می‌شود. گاو خیلی پایان است، گوسفند هم همین‌رقم. بهترین گوسفند سال گذشته به ۱۰ هزار تا ۱۱ هزار فروخته می‌شد، ام‌سال به ۶ هزار تا ۷ هزار افغانی فروخته می‌شود.»

در همین حال، مسئولان امارت اسلامی در بادغیس از کاهش ۵۰ درصدی بهای مواشی دام‌داران در این ولایت خبر می‌دهند.

سلام‌وطندار فارسی را در تلگرام دنبال کنید

محی‌الدین بشیری، سرپرست ریاست زراعت، آبیاری و مالداری بادغیس می‌گوید که آنان تلاش دارند در هم‌کاری با دیگر نهادها، برای دام‌داران این ولایت کمک کنند.

خشک‌سالی، فقر و ناداری سبب شده است که در کنار عبدالغفور و عبدالعظیم، ده‌ها تن دیگر نیز چهارپایان‌شان را به «گنج‌بازار» ولایت بادغیس برای فروش بیاورند تا بتوانند در وضعیت دشواری کنونی نفقۀ خانواده‌های‌شان را تأمین کنند.

آنان از مسئولان خواهان کمک‌اند تا بتوانند به شغل دام‌داری‌شان ادامه بدهند و مخارج خانواده‌های خود را تأمین کنند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: