شماری از کشاورزان در لغمان، می‌گویند که امسال محصولات سیر در این ولایت، نسبت به سال‌های گذشته به گونه‌ی چشم‌گیری افزایش یافته است. این کشاورزان، می‌افزایند که زراعت، تنها راه تأمین نیازهای روزانه‌ی شان است و از حکومت می‌خواهند که به نیازها و مشکلات آنان در این زمینه، توجه و برای فروش محصولات شان، بازار مناسبی ایجاد کند.

نعیم‌جان، کشاورز در ولسوالی قرغه‌‌ای لغمان که در زمینش سیر و دیگر گونه‌های سبزی تازه کاشته است، می‌گوید که خلاف انتظارش، محصولات سیر امسال افزایش یافته که خبر خوبی به او و دیگر کشاورزان است. او می‌افزاید: «مردم پیش از این در این جا سیر می‌کاشتند؛ اما نتیجه‌ی قابل توجهی به دست نمی‌آوردند. امسال محصول سیر زیاد است. درخواست ما از حکومت این است که برای یافتن بازار سیر تلاش کند؛ زیرا نه تنها سیر؛ بل هر محصول دیگری که افزایش می‌یابد، بازاری برای آن پیدا نمی‌شود و ضررش بر دهقان/کشاورز تحمیل می‌شود.»

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

در همین حال، شمس، یک تن از تاجران سیر در لغمان، می‌گوید که اگر حکومت برای بازاریابی محصولات کشاورزان در این ولایت توجه کند، آنان به خودکفایی می‌رسند. او می‌افزاید که افزون بر سیر، دیگر گونه‌های سبزی تازه نیز در این ولایت حاصلات خوب می‌دهند؛ اما به اندازه‌ی کافی مورد توجه قرار نمی‌گیرند. شمس با خوش‌حالی از مقدار حاصلاتش از سیر، از حکومت می‌خواهد که برای تشویق کشاورزان، بازاری برای فروش محصولات آنان ایجاد کند. او می‌گوید: «بیش از ۲۰ دهقان را می‌شناسم که مقدار کمی سیر کاشتند و همه‌ی آن‌ها می‌گویند که خلاف انتظار شان محصول برداشت کرده اند. خودم در کم‌تر از نیم جریب زمین سیر کاشتم؛ اما حالا که حاصلش را می‌بینم، خیلی خوش‌حالم.»

از سویی هم، ابراهیم صافی، کارشناس امور کشاورزی، می‌گوید که سیر به ۱۳ گونه می‌رسد و هر گونه‌ی آن، بازار و بهای خاص خود را دارد و اگر در این زمینه بیش‌تر توجه شود، به اقتصاد کشاورزان نیز کمک می‌کند. او می‌افزاید: «سیر بازار خوبی دارد و دست‌رسی به بازار، نیز فقط به افغانستان محدود است. اگر در این بخش کار شود، صادرات تقویت می‌شود و اقتصاد کشاورزان نیز بهبود می‌یابد.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

با این حال، احمدولی محسن، رییس زراعت، آبیاری و مالداری لغمان، می‌گوید که به کشاورزان در این ولایت، توجه ویژه شده و به آنان، بذرهای اصلاح‌شده، کود کیمیایی و ماشین‌آلات، توزیع و در بسیاری از مناطق، به کشاورزان آگاهی‌دهی شده است. آقای محسن، می‌افزاید: «ما در هر شرایطی دست کشاورزان را گرفته‌ایم و به این کار ادامه خواهیم داد. تلاش داریم تا بخش زراعت را معیاری بسازیم. کشاورزان لغمان، خواستار بازار خوب برای محصولات خود اند و ما تلاش خواهیم کرد تا محصولات آن‌ها را به سایر ولایت‌ها و حتا به خارج صادر کنیم.»

گفتنی است که لغمان، یکی از ولایت‌های کشور است که زمین‌های آن در چهار فصل سال، آماده‌ی کشت است و افزون بر غله، ده‌ها گونه‌ی سبزی از این ولایت به ولایت‌های دیگر فرستاده می‌شود.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: