هم‌زمان با سفر هیئت‌های افغانستان به اوزبیکستان که متشکل از مسئولان چند وزارت‌خانه است، سخن‌گویان شماری از این وزارت‌خانه‌ها، می‌گویند که در این سفر روی جلب سرمایه‌گذاری‌ها، ایجاد تسهیلات و حل مشکلات در زمینه‌ی حمل‌ونقل زمینی و جذب سرمایه‌گذاران بیرونی برای آغاز کار روی پروژه‌ی خط آهن افغان-ترانس، گفت‌و‌گو می‌شود.

همایون افغان، سخن‌گوی وزارت معادن و پترولیم، به سلام‌وطندار می‌گوید که هیئت افغانستان در پی جلب سرمایه‌گذاری‌ اوزبیکستان روی معادن افغانستان است. او می‌افزاید: «روز گذشته [شنبه] رییس عواید وزارت معادن و پترولیم در ترکیب هیئت‌هایی از وزارت‌های مالیه، ترانسپورت و صنعت‌وتجارت، به اوزبیکستان سفر کردند. هدف شان بحث و گفت‌وگو در مورد جلب سرمایه‌گذاری اوزبیکستان بالای منابع معدنی افغانستان به خصوص استخراج، پروسس و خرید زغال‌سنگ افغانستان است.»

از سویی هم، امام‌الدین احمدی، سخن‌گوی وزارت ترانسپورت و هوانوردی ملکی افغانستان، می‌گوید: «رییس دفتر وزارت ترانسپورت و هوانوردی ملکی که دیروز عازم اوزبیکستان شد، قرار است با طرف اوزبیکستانی در خصوص ارائه‌ی تسهیلات در زمینه‌ی حمل‌و‌نقل زمینی و برخی موضوع‌های مهم گفت‌وگو کند.»

سلام‌وطندار را در شبکه‌ی «ایکس» دنبال کنید

در همین‌ حال، مسئولان در اداره‌ی خط آهن افغانستان، می‌گویند که یک هیئت این وزارت روز شنبه، ۱۳ عقرب، برای اشتراک در نمایش‌گاه لوژستیکی و ترانسپورتی عازم اوزبیکستان شده است. عبدالسمیع درانی، سخن‌گوی اداره‌ی خط آهن افغا‌نستان، می‌گوید که هیئت افغانی با همتایان اوزبیکستانی و پاکستانی خود روی تکمیل و اصلاح گزارش پروژه‌ی خط آهن افغان-ترانس و جذب سرمایه‌گذاری جهانی، برای آغاز کار این پروژه بحث و گفت‌وگو کرده است.

او می‌افزاید: «در نشست سه‌جانبه که بین هیئت اداره‌ی خط آهن افغانستان و هیئت اوزبیکستان در شهر تاشکند برگزار شد، روی گزارش معلوماتی گزارش پروژه‌ی خط آهن پروژه‌ی افغان-ترانس نظرات اصلاحی سه جانب ارائه شد، فیصله شد که گزارش تکمیل شود و در نمایش‌گاه به نمایش گذاشته شود تا کمپنی‌های جهانی در این پروژه دلچسبی نشان بدهند و سرمایه‌گذاران در این بخش جذب و کار عملاً شروع شود.»

پیش‌ از این، مسئولان در اداره‌ی خط آهن افغانستان، گفته‌ بودند که با ساخت خط آهن افغان-ترانس، افغانستان به نقطه‌ی وصل منطقه‌ای مبدل می‌شود و کشورهای آسیای مرکزی را با کشورهای جنوب آسیا وصل می‌کند.

پروژه‌ی ساخت خط آهن افغان-ترانس، در فبروری ۲۰۲۱، میان کشورهای اوزبیکستان، پاکستان و افغانستان طرح‌ریزی شد که با تکمیل این مسیر تا ۲۰۲۵، حجم تجارت هند و پاکستان با افغانستان به ۲۰ میلیارد دالر خواهد رسید.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

با این حال، آگاهان مسائل اقتصادی، نیز می‌گویند که گفت‌وگوها با اوزبیکستان در باره‌ی گسترش روابط تجاری و ایجاد تسهیلات در حمل‌ونقل، سود دوجانبه را در پی خواهد داشت.

عبدالنصیر رشتیا، آگاه مسائل اقتصادی، در این باره می‌گوید: «هر قدر روابط اقتصادی و استراتژیک ما با کشورهای همسایه بیش‌تر شود، به نفع هر دو جانب است. با این که ما به آب‌های آزاد دست‌رسی نداریم، فقدان جاده‌های منظم، ترانسپورتیشن منظم در تجارت منظم خارجی ما را با مشکل مواجه می‌کند.»

گفتنی‌ است که امارت‌ اسلامی در بیش‌تر از دو سال گذشته همواره تلاش کرده است تا روابط تجاری خود با کشورهای همسایه را گسترش دهد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: