شماری از کارگران روزمزد در کابل، می‌‌گویند که روزها را به امید دریافت نفقه روی جاده‌ها بی‌کار سپری می‌کنند و اگر در زمستان پیش رو کمک‌های بشری دریافت نکنند، تلف خواهند شد. امید که یکی از کارگران روزمزد در شهر کابل است، از چشمان منتظر دخترش برای خوردن نان حکایت دارد. او که یک خانواده‌ی هفت‌نفری را سرپرستی می‌کند، می‌گوید که مزد روزانه‌اش نان شب خانواده‌اش است؛ اما چهار روز شده که بی‌کار است و هیچ مزدی دریافت نکرده است.

امید می‌‌افزاید که یک دختر خُردسال دارد که هر روز چشم به راه پدرش است تا نان کافی بخورد؛ اما چند روز شده که دخترش شکم‌سیر نان نخورده و نیمه‌گرسنه سپری کرده است. «روزها شده که خانه دست خالی رفته و هیچ کار نکرده‌ام و دختر خُردسالم در نزدیک دروازه بود که چه زمانی پدرم از بازار با خودش چیزی می‌آورد؛ اما من چندین ساعت به دروازه‌ی خانه نزدیک نشده‌ام که دخترم ناامید نشود؛ ساعت‌ها به دلیل ناداری که دخترم ناامید شده، گریه کرده‌ام.»

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

امید، کارگر روزمزد در کابل

با این وضع، دست‌فروشان و کارگران روزمزد در کابل از حیف‌و‌میل‌شدن کمک‌ها انتقاد دارند و می‌گویند که حق‌تلفی در توزیع کمک‌های بشری، به قیمت جان بی‌نوایان تمام می‌شود.

فیض خدا، از کارگران روزمزد در کابل، می‌گوید: «کمک‌ها از سوی نمایندگان محل حیف‌ومیل می‌شود. من یک بار توانستم از این کمک‌ها مستفید شوم و بار دوم به جای نام من، نام یکی از اقارب نمایندگان محل رسانده شده بود، نام من از فهرست بیرون شده بود. ما می‌خواهیم که کمک‌‌ها به نیازمندان برسد.»

گل‌‌رحمان، از دیگر کارگران روزمزد در کابل، نیز می‌گوید: «کمک‌ها به نیازمندان نمی‌رسد و نمایندگان محل که کارت بر شان داده شود، کمک‌ها را می‌گیرند. ما از نهادهای کمک‌کننده می‌خواهیم که کمک‌ها را به نیازمندان برسانند.»

با این همه، مسئولان وزارت کار و امور اجتماعی از توزیع کمک‌ها به نیازمندان و روی‌دست‌گیری برنامه‌های اشتغال‌زایی، خبر می‌دهند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

مخدوم عبدالسلام سعادت، معین وزارت کار و امور اجتماعی، می‌گوید: «کمک‌ها در هر ناحیه‌ی شهر کابل ۱۰ تا ۲۰ هزار تن را پوشش می‌دهد و وزارت کار برای اشتغال‌زایی برنامه‌هایی را روی‌دست دارد.»

به رغم شعارهای حکومت امارت اسلامی برای توزیع عادلانه‌ی کمک‌های بشری و اشتغال‌زایی، با گذشت هر روز شمار بی‌کاران و نیازمندان در کشور بیش‌تر می‌شود. بر اساس آماری که کمیته‌ی بین‌المللی صلیب سرخ چند روز پیش پخش کرد، حدود ۲۰ میلیون تن در کشور به غذای کافی دست‌رسی ندارند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: