جمعی از دختران و پسران که شمارشان به اندازۀ انگشتان یک دست می‌رسد، در شهر نیلی، مرکز ولایت دایکندی، یک گروه موسیقی را زیر نام «برگ بادام» شکل داده‌اند. اعضای این گروه که سه دختر و دو پسر اند، هرازگاهی در برنامه‌های رسمی و جشن‌واره‌های محلی برای مردم آواز می‌خوانند و شادی می‌آفرینند.

ثریا امیری، یکی از اعضای گروه موسیقی «برگ بادام» در گفت‌وگو با سلام‌وطندار می‌گوید که او و دوستانش سه سال پیش از امروز گروهی را زیر نام «چشم‌بادامی»ها شکل داده بودند.

به گفتۀ او، گروه موسیقی «چشم‌بادامی‌»ها دو بار در جشن‌وارۀ دمبوره در ولایت بامیان و چند برنامۀ رسمی دیگر در ولایت دایکندی اشتراک کرده بود.

اعضای این گروه، دلیل گذاشتن عنوان «برگ بادام» را روی گروه موسیقی خویش چنین می‌گویند: «از آن‌‎جایی‌که بادام از عمده‌ترین محصولات زراعتی دایکندی به شمار می‌رود و منبع درآمد اکثریت باشنده‌گان این ولایت است، نام گروه موسیقی‌مان را «برگ بادام» گذاشتیم.»

گروه موسیقی برگ بادام

ثریا می‌گوید، شماری از فرهنگیان شهر نیلی در روزهای نخستین شکل‌گیری گروه موسیقی آنان، خواستار تغییر نام این گروه شدند. به گفتۀ ثریا، نام «چشم‌بادامی»‌ها از نظر آنان زنانه بوده و بنا بر این خواستار تغییر نام این گروه شده‌اند.

 او افزود، فعالیت دختران در گروه‌های رقص و موسیقی همواره مایۀ ننگ بزرگان خانواده بوده است و آنان در این مدت با موانع بی‌شماری روبه‌رو بوده‌اند.

ثریا می‌گوید، بزرگان شهر نیلی و عالمان دینی، آنان را به دلیل نوازنده‌گی و آوازخوانی، «هرزه» خطاب می‌کنند.

معصومه وفا، یکی دیگر از اعضای گروه «برگ‌ بادام» می‌گوید که آنان هنوز در خم یک کوچه از کوچه‌های هنر اند و پیوسته از سوی مردمان شهرشان اذیت می‌شوند.

معصومه نگران آمدن طالبان است. او می‌گوید، اگر طالبان بیایند و زمام امور را به دست بگیرند، قصر رویاهای او و هم‌قطارانش خراب خواهد شد. او می‌گوید، ما (گروه موسیقی برگ بادام) امیدوار استیم که طالبان با شلاق و تفنگ بر نگردند.

اعضای این گروه می‌گویند که تا کنون اداره محلی دایکندی به ویژه اداره‌های که در بخش هنر و فرهنگ فعالیت دارند، دست این گروه را نگرفته‌اند.

خدابخش سیرت، آمر بخش فرهنگ ریاست اطلاعات و فرهنگ دایکندی می‌گوید که در کنار گروه موسیقی«برگ بادام» سه گروه موسیقی محلی دیگر نیز فعالیت دارند که در برنامه‌های فرهنگی از سوی این ریاست دعوت می‌شوند.

دایکندی، در مرکز کشور زادگاه آوازخوانان بلندآوازهٔ چون داوود سرخوش، سرور سرخوش، علی ‌دریاب، صفدر خیرعلی، شفیع بندری و… بی‌شمار هنرمندان دیگر است. رقص، موسیقی و آوازخوانی از رسوم دیرینۀ مردمان این بخشی از کشور است.

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: