دو هفته پیش، شهرداری کابل برای جلوگیری از آلودگی صوتی، استفاده از بلندگوها از سوی اصناف گونه‌گون؛ چون فروشندگان آیس‌کریم، آب معدنی، ترکاری‌فروشی‌های سیار، دست‌فروشان و تمامی اصناف مختلف در سطح شهر کابل را، ممنوع کرد. اما هنوز هم شماری از باشندگان شهر کابل، از وجود آلودگی صوتی در شهر شکایت دارند. آن‌ها با انتقاد تند از شهرداری کابل، می‌گویند که این اداره در بخش عملی‌کردن طرح گردآوری بلندگوها موفق نبوده است.

حبیب، یک تن از باشندگان شهر کابل، دو هفته پس از ممنوع‌شدن استفاده‌ی بلندگوها توسط فروشندگان در سطح شهر، می‌گوید: «هیچ تغییرات نیامده، همان وضعیت است. اگر پی‌گیری شود و چک کنند، نتیجه می‌دهد. باید به یک‌بارگی از تمام جای را جمع کنند، از طرف پیشین و ساعت دوی بعد از ظهر این وضعیت بیش‌تر می‌شود.»

ویس‌الله، یک تن دیگر از باشندگان شهر کابل، هم دو هفته پس از ممنوع‌شدن استفاده‌ی بلندگوها توسط فروشندگان در سطح شهر، می‌گوید: «شاروالی که وظیفه‌اش است، پی‌گیری نمی‌کند، جدی نیست در این مورد. اگر برخورد جدی باشد، از بین می‌رود. از این سروصدا مردم به تکلیف اند، تمام روز است، گوش‌های خودم از سروصدا پر است. تمام کراچی‌ها دارند.»

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

رفیع‌الله، یکی دیگر از باشندگان شهر کابل، نیز دو هفته پس از ممنوع‌شدن استفاده‌ی بلندگوها توسط فروشندگان در سطح شهر، می‌گوید: «این موضوع را باید جدی بگیرید، این طوری نباشد که یک روز بلندگوها را جمع کنند و فردا فراموش شود. اعلامیه‌ی شان را باید تطبیق کنند و با افرادی که آلودگی صوتی ایجاد می‌کنند، برخورد قانونی شود.»

عکس: شبکه‌های اجتماعی

از سویی هم، شماری از میوه‌فروشانی که برای جلب مشتری از بلندگوها استفاده می‌کنند، از اعلام این طرح شهرداری کابل اظهار بی‌خبری می‌کنند.

عبدالهادی که ۶۰ سال دارد و ۱۵ سال است با کراچی دستی‌اش میوه می‌فروشد، می‌گوید: «به من چیزی گفته نشده است. دیگر اگر جمع هم شود، سرتاسری باشد، این طور نباشد که از یک جای جمع کنند، از یک جای نه. عمومی که باشد، ما هم رعایت می‌کنیم.»

در همین حال، شهرداری کابل، ادامه‌ی آلودگی صوتی در شهر را می‌پذیرد؛ اما جلوگیری از آن را زمان‌گیر می‌داند.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

نعمت‌الله بارکزی، سخن‌گوی شهرداری کابل، به سلام‌وطندار می‌گوید: «جمع‌آوری بلندگو صورت گرفته است؛ اما مردم دوباره خریداری می‌کنند. این یک کار فرهنگی است و نیاز به زمان دارد. بیست سال است مردم با این وضعیت پیش رفته، یک‌شبه تغییر نمی‌کنند. اما گزمه هر جای گزمه‌ی ما باشد، برخورد می‌کند.»

سخن‌گوی شهرداری کابل، می‌افزاید که در جریان دو هفته‌ی گذشته، شهرداری کابل بیش از ۱۰ هزار بلندگو را از ناحیه‌های مختلف شهر کابل گردآوری کرده است.

باشندگان کابل در حالی از کاهش‌نیافتن آلودگی صوتی انتقاد می‌کنند که شهرداری کابل پیش از این هشدار داده بود کسانی که از دستور این اداره سرپیچی کنند، با آنان برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: