مسئولان و پزشکان شفاخانههای کووید ۱۹ در ولایتهای هرات، غور، بادغیس، فراه و نیمروز میگویند که همزمان با سردشدن هوا و افزایش شمار بیماران کرونایی در این ولایتها، این شفاخانهها با کمبود دارو و امکانات پزشکی روبهرو شدهاند.
محمدشریف قاضیزاده، رئیس شفاخانۀ کووید ۱۹ در غور به سلاموطندار میگوید که این شفاخانه با مشکلات بسیاری روبهروست. به گفتۀ او، نبود دارو، مواد غذایی برای بیماران و مواد سوختی برای گرمکردن اتاقها، سبب میشود که بیماران پس از سه یا چهار ساعت شفاخانه را ترک کنند.
سلاموطندار فارسی را در تلگرام دنبال کنید
میروس افضلی، مسئول پروژۀ کووید ۱۹ در فراه نیز با ابراز نگرانی از وجود مشکلات در زمینههای پرداخت معاشات کارمندان، کمبود مواد غذایی و نبود برق میگوید که هیچ نهاد پشتیبان و تمویلکننده برای این شفاخانه وجود ندارد.
در کنار کمبود امکانات پزشکی، پزشکان و کارمندان خدماتی این شفاخانهها شاکیاند که بیش از چهار ماه میشود معاش نگرفته و برخی بهدلیل فقر، وسایل خانههایشان را فروختهاند.
نجیبالله، یکی از پزشکان میگوید: «ما نهتنها که در این پنج ماه معاش نگرفتهایم، بل در این اواخر از بس که فقر و تنگدستی که عاید حال ما گردیده بود، وسایل خانۀ خود را فروختیم، حتی خودم قالینهای خانۀ خود را فروختم تا یک مبلغ پول بهدست بیاورم و روزگار ما بچرخد.»
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
حسامالدین، کارمند یکی از شفاخانهها نیز میگوید که بهدلیل پرداختنشدن معاشش از پنج ماه به اینسو و تهیۀ نیازهای فصل سرما، ناگزیر شده است وسایل خانهاش بفروشد.
از سویی هم، مسئولان صحی در هرات و بادغیس نیز از وضعیت بد شفاخانههای کووید ۱۹ در این دو ولایت ابراز نگرانی میکنند و میگویند که تمام نیازمندیها و مشکلات موجود را با مسئولان مرکزی در میان گذاشتهاند. آنان هشدار میدهند که اگر به وضعیت شفاخانههای کووید ۱۹ توجه نشود، بیشتر این شفاخانهها بسته خواهند شد.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
به گفتۀ مسئولان صحی ولایتهای غربی کشور، در دو هفتۀ گذشته و با سردشدن هوا، شمار بیماران کرونایی در این ولایتها افزایش یافته است که روزانه میان ۵۰ تا ۱۰۰ بیمار بستری میشوند.