نهاد پشتی‌بان رسانه‌های آزاد افغانستان یا نی با پخش اعلامیه‌یی می‌گوید که از هشدار هم‌زمان طالبان و ریاست عمومی امنیت ملی در برابر رسانه‌ها تکان خورده است.

این در حالی‌ست که ذبیح‌الله مجاهد، از سخنگویان طالبان امروز در توییترش نوشت که از چند روز به این‌سو برخی از رسانه‌ها پروپاگند می‌کنند و نشرات یک‌جانبه دارند. این سخنگوی طالبان امنیت ملی را در عقب این‌گونه نشرات عنوان کرده و در عین‌ حال هشدار داده است که در صورت پخش خبرهای «کذب و معلومات نادرست» از سوی رسانه‌ها و خبرنگاران، مسئولیت اقدامات بعدی به مسئولان و کارمندان رسانه‌ برخواهد گشت.

در همین حال، عارف رحمانی، عضو مجلس نماینده‌گان نیز در توییترش نوشته که احمدضیا سراج، رئیس‌ عمومی امنیت ملی امروز در نشست سری این مجلس گفته است: «تبلیغات بعضی از تلویزیون‌ها به نفع طالبان شوکه‌کننده است، این آزادی بیان نیست، بل‌که سوءاستفاده از آزادی بیان است‌، تحمل نمی‌کنیم.»

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

به گفتۀ عارف رحمانی، رئیس عمومی امنیت ملی تأکید کرده است که مطبوعات، سیاست‌گران و کارشناسان باید متوجه جنگ روانی طالبان باشند و کسانی که با تروریستان ارتباط برقرار و به نفع آن‌ها تبلیغات می‌کنند، با آن‌ها مانند یک تروریست برخورد خواهد شد.

 با این حال، نهاد پشتی‌بان رسانه‌های آزاد افغانستان گفته است از هم‌زمانی این دو هشدار چنین برداشت می‌کند که وضعیت رسانه‌ها و آزادی بیان در افغانستان هر روز محدودتر می‌شود. طبق اعلام نی، طرف‌های درگیر بدون درنظرگرفتن قوانین ملی و بین‌المللی به هشدار رسانه‌ها پرداخته و این قوانین را نقض می‌کنند و «بیان چنین هشدارهایی می‌تواند باعث خلق ترس و رعب در میان جامعه رسانه‌یی افغانستان شود.»

نهاد پشتی‌بان رسانه‌های آزاد افغانستان می‌افزاید، طالبان باید بدانند که رسانه‌های افغانستان مستقل و بر مبنای قانون نافذ رسانه‌های کشور عمل می‌کنند و هیچ نیرویی نمی‌تواند رسانه‌های افغانستان را به ‌عنوان ابزار استخباراتی استفاده کند. از سویی هم، این نهاد افزوده رئیس عمومی امنیت ملی باید بداند که در چنین شرایطی نه به نفع نظام و نه به نفع فرایند صلح است که رسانه‌ها محدود شود.



نهاد پشتی‌بان رسانه‌های آزاد افغانستان توضیح داده است که احمدضیا سراج سندی مبنی بر غیرقانونی عمل‌کردن کدام رسانه یا خبرنگاری در دست دارد، باید بر مبنای قانون با آن‌ها عمل کند. در اعلامیۀ نی آمده است هشدارها از هر جانبی که باشد، آزادی بیان را محدود می‌کند و خلاف منافع مردم افغانستان محسوب می‌شود.

نهاد پشتی‌بان رسانه‌های آزاد افغانستان از دولت افغانستان خواسته است که باید زمینۀ اطمینان خاطر رسانه‌ها را در چنین شرایطی به‌میان آورد تا اطلاع‌رسانی در این شرایط حساس به گونۀ بهتر از سوی رسانه‌ها صورت گیرد. این نهاد از طالبان نیز به‌عنوان طرف منازعه در افغانستان خواسته است که پایبند قوانین بین‌المللی جنگ باشند که در آن تهدید رسانه‌ها جرم شمرده می‌شود.

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: // //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: