شماری از شهروندان، با گلایه از کمبود پزشکان متخصص در شفاخانههای دولتی، میگویند که شماری از پزشکان، به دلیل ناتوانی در تشخیص بیماری شان، آنان را به شفاخانههای دیگری میفرستند.
صمد، باشندهی فاریاب، میگوید که به دلیل کمبود پزشکان متخصص در شفاخانههای این ولایت، مردم برای درمان شان ناچار اند نزد پزشکان کمتجربه مراجعه کنند.
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
او میافزاید: «در هر بخش، چه جراحی یا بخش داخله، ما داکتران/پزشکان متخصص نداریم. همان داکترانی اند که تازه فارغ شده اند و مردم را درمان میکنند و متخصص باتجربه، کم است. مردم مجبور اند که نزد آنان بروند؛ به جز دارو که مراجعهکنندگان باید بخرند.»
همین گونه، سمیرا، باشندهی کابل، نیز میگوید: «وضعیت صحی بسیار خراب شده است. وقتی به شفاخانهها مراجعه میکنیم، مریض را تحویل نمیگیرند. نمیدانم چه مشکلی است؟ ما را به شفاخانهی دیگر میفرستند که در آن جا هم کمبود داکتران متخصص است.»
در همین حال، شماری از مسئولان در شفاخانههای دولتی، نیز به گونهی غیرمستقیم، کمبود پزشکان متخصص را تأیید میکنند. ملالی رحیم فیضی، رییس شفاخانهی ملالی، میگوید: «در سطح افغانستان هنوز هم مشکل پرسنل متخصص وجود دارد. اگر در ولسوالیهای دور متخصص داشته باشیم، یک بیمار به کابل مراجعه نمیکند. در مجموع، در سطح کشور، مشکل کمبود داکتران متخصص است. در همین شفاخانهی خیرخانه، بسترها، کارمندان و پرسنل و داکتران ترینی کم است.»
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
غالب نعیمی، رییس شفاخانهی ۵۲ بستر خیرخانه، نیز میگوید: «مشکلاتی که در قسمت پرسنل وجود دارد، ما آن را در همین سال نو، به ریاستالوزرا پیشنهاد کردهایم. مراجعان زیاد اند و در این روزها، از حد بیشتر شده است. روزانه، تقریباً ۱۷۰۰ تن مراجعه میکنند. ما در بخش OPD و نسایی_ولادی، به ۲۵ بستر نیاز داریم که در ۲۴ ساعت، ۵۰ بیمار را درمان میکنیم.»
گفتنی است که وزارت صحت عامه، برای رسیدگی به معضل کمبود پزشکان متخصص، در روزهای پسین از پزشکان متخصصی که به بیرون از کشور رفته اند، خواسته است که به افغانستان برگردند.