شماری از بیمارداران در شهر کابل، با شکایت از تفاوت بهای داروهای یک‌سان در داروخانه‌های این شهر، می‌گویند که شماری از داروفروشان نرخ دارو را خودسرانه تعیین می‌کنند. آنان، از حکومت سرپرست به ویژه مسئولان اداره‌ی ملی غذا و دارو، می‌خواهند که نرخ داروهای یک‌سان را در بازار کنترل کنند.

شماری از این بیمارداران که بیماران شان در شفاخانه‌های ملالی و جمهوریت بستری اند و برای تهیه‌ی دارو به داروخانه‌های نزدیک این شفاخانه‌ها آمده اند، از تفاوت چند صد افغانی نرخ داروی یک‌سان در داروخانه‌ها انتقاد می‌کنند.

سراج‌الدین، باشنده‌ی «قلعه‌ی زمان‌خان»، می‌گوید: «با این مشکلات زیاد روبه‌رو شده‌ام. نسخه را که در یک دواخانه/داروخانه برده‌ام، ۵۰۰ افغانی است و در دواخانه‌ی بعدی ۳۰۰ است. اگر در دواخانه‌ی اولی ببریم که چرا تفاوت دارد، دلیل‌های خود شان را می‌گویند. نرخ دوا/دارو سه-چهار صد تفاوت دارد.»

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

محمدعالم، باشنده‌ی مکروریان شهر کابل، نیز می‌گوید: «یک نسخه دوا در یک دواخانه ۱۳۰۰ یا ۱۴۰۰ افغانی؛ اما در برخی‌ جاها کم است. کسی دارد، کسی ندارد. اقتصاد مردم بسیار ضعیف است. مردم ناچار اند قرض کرده و بیمار خود را تداوی کنند. بهای دوا تقریباً نصف برابر فرق می‌کند.»

بیمارداران، از مسئولان حکومت سرپرست امارت اسلامی، می‌خواهند که نرخ داروهای یک‌سان را در بازار کنترل کنند. محمدابراهیم، باشنده‌ی بغلان که همسرش را برای درمان به کابل آورده و اکنون در شفاخانه‌ی جمهوریت بستری است، از مسئولان مربوط می‌خواهد که به این وضعیت رسیدگی کنند.

او می‌گوید: «به این وضعیت باید رسیدگی شود. وقتی نسخه را می‌بریم، در بیرون شفاخانه بسیار متفاوت است. فکر کنم کنترل نمی‌شود، هر کس به هر قیمت که دلش شود، می‌فروشد. مریض‌دار ناچار است دوا را بخرد؛ ولی این وضعیت باید بررسی شود.»

با این حال، مسئولان اتحادیه‌ی داروفروشان شهر کابل، تفاوت بهای داروهای یک‌سان در داروخانه‌های شهر را می‌پذیرند؛ اما کنترل‌کردن آن را زمان‌گیر و دشوار می‌دانند.

حاجی باور، رییس اتحادیه‌ی داروفروشان شهر کابل، می‌گوید: «این مشکل است، ما زیاد کوشش کردیم، بارها از داروفروشان خواستیم که جلو این کار گرفته شود. در شهر کابل هزاران داروخانه است، جلو این کار را گرفتن کمی مشکل است. این موضوع بیش‌تر به ایمان‌داری فروشندگان ارتباط دارد.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

با این همه، مسئولان در اداره‌ی ملی غذا و داروی افغانستان، می‌گویند که روند نظارت بر داروخانه‌های شهر کابل جریان دارد و برای فروش داروها از سوی این اداره، درصدی مشخصی برای داروخانه‌ها تعیین شده است.

جاوید هژیر، سخن‌گوی این اداره، به سلام‌وطندار می‌گوید: «بهای دارو در افغانستان به دلیل متفاوت‌بودن کمپنی‌های دارو متفاوت است؛ ولی باز هم ما کنترل داریم. نظر به بیلی که از شرکت یا داروفروشی گرفته اند، محاسبه می‌کنیم. در صورتی که درصدی شان از ۱۵ درصد بیش‌تر باشد، ما مهرولاک می‌کنیم. این یگانه راه است.»

گفتنی است که باشندگان پایتخت افزون بر تفاوت نرخ داروهای یک‌سان در شهر کابل، از کم‌کیفیت‌بودن داروها نیز شکایت دارند. بر بنیاد آمار ارائه‌شده از سوی اداره‌ی ملی غذا و داروی افغانستان، ۸۰ درصد داروی مورد نیاز وارداتی است و شهروندان سالانه یک میلیارد دالر را برای خرید دارو مصرف می‌کنند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: