مسئولان محلی بامیان می‌گویند که به‌دنبال چندین نشست با پدران و مادران دانش‌آموزان دختر و مسئولان ارشد امارت اسلامی در این ولایت و هم‌چنان بنا به درخواست پی‌هم پدران و مادران این دانش‌آموزان، مسئولان امارت اسلامی اجازه داده‌اند که به گونۀ غیررسمی دانش‌آموزان دختر بالاتر از صنف ششم در صنف‌های‌شان حاضر شوند و به درس‌های‌شان ادامه دهند.

ایوب امیری، رئیس پیشین معارف بامیان و هم‌کار کنونی این ریاست به سلام‌وطندار می‌گوید که دانش‌آموزان دختر دورۀ متوسطه و لیسه که صنف‌های هفتم تا دوازدهم را شامل می‌شود، به گونۀ غیررسمی به صنف‌های‌شان حاضر شده‌اند.

به گفتۀ او، صنف‌های درسی دختران از پسران تفکیک شده است و آموزگاران زن به آن‌ها آموزش می‌دهند. آقای امیری می‌افزاید که پیش از این به‌دلیل نیامدن دختران به مکتب، حضور پسران نیز در صنف‌های درسی کم‌رنگ شده بود.

سلام‌وطندار را در اینستاگرام دنبال کنید

رئیس پیشین معارف بامیان نیز می‌گوید که دانش‌آموزان بسیاری به‌دلیل فقر و تنگ‌دستی ترک آموزش کرده و به کارهای شاقه روآورده‌اند.

علی شهریار، آموزگار در مکتب پسرانۀ مرکز بامیان نیز می‌گوید که امروز (شنبه، بیست‌وچهارم میزان/مهر) دانش‌آموزان دختر دورۀ متوسطه و لیسه پس از نزدیک به یک ماه به صنف‌های‌شان حاضر شده‌اند.

در همین حال، یک منبع دیگر از مکتب دخترانۀ مرکز بامیان نیز به سلام‌وطندار می‌گوید که پیش از این تنها دانش‌آموزان دختر صنف‌های اول تا ششم به مکتب می‌آمدند، اما امروز دانش‌آموزان دختر از صنف‌های هفتم تا دوازدهم نیز در صنف‌های‌شان حاضر شده‌اند.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

امارت اسلامی حدود یک ماه پیش دروازۀ مکتب‌ها را به‌روی دانش‌آموزان پسر در تمامی دوره‌ها در سراسر کشور گشود، اما دانش‌آموزان دختر را تنها از صنف‌های اول تا ششم اجازه داد که مکتب بروند.

این اقدام امارت اسلامی واکنش‌های شهروندان و شماری از کشورها و نهادهای بین‌المللی را برانگیخت. اما مقام‌های امارت اسلامی می‌گویند ‌که مانع آموزش دختران نیستند؛ بل‌ در تلاش تهیۀ کارشیوۀ خاص اسلامی برای ورود دختران به صنف‌های مکتب‌ها و دانشگاه‌ها اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: