نمایش‌گاه دوروزه‌ی کتاب و اثرهای هنری با شعار «کتاب و شاخچه‌های گل ارغوان» با نمایش بیش از هزار جلد کتاب و تابلوهای نقاشی و خطاطی در پروان گشایش یافت.

این نمایش‌گاه، امروز (چهارشنبه، ۱۹ حمل/۸ اپریل) از سوی ریاست طلاعات‌وفرهنگ و با حضور فرهنگیان، نویسندگان، هنرمندان و جوانان برگزار شد.

مسئولان ریاست اطلاعات‌وفرهنگ پروان، می‌گویند هدف از برگزاری این نمایش‌گاه احیای فرهنگ مطالعه است. رحمت‌الله رحیمی، آمر اطلاعات این ریاست، گفت: « در این نمایش‌گاه بیش از هزار جلد کتاب در بخش‌های علمی، فرهنگی، ادبی حقوق و علوم سیاسی، شرعیات، روان شناسی، ادبیات و سایر علوم بشری به نمایش گذاشته شده است. این نهمین نمایش‌گاه کتاب از آغاز ۱۴۰۴ تا اکنون است و در ۱۴۰۵ بیش از ۸ نمایش‌گاه دیگر نیز برگزار خواهیم کرد.»

شماری از نویسندگان برگزاری چنین نمایش‌گاه‌ها را فرصتی برای گسترش فرهنگ مطالعه و ارتقای رویدادهای فرهنگی می‌دانند.

شکرالله شمس، نویسنده‌ و فعال فرهنگی، می‌گوید که چنین رویدادها می‌توانند جوانان را به کتاب‌خوانی تشویق کرده و از هدررفتن وقت شان در شبکه‌های اجتماعی پیش‌گیری کند. «این گونه نمایش‌گاه‌ها در ولسوالی‌ها نیز بیش‌تر شود چون برای دانش‌جویان، آموزگان و دانش‌جویان ارزش‌مند است. متأسفانه شبکه‌های اجتماعی زمان جوانان را تلفت می‌کند. فرهنگ کتاب‌خوانی را گسترش بدهیم تا از این طریق جامعه نیز، پیش‌رفت کند.»

ابوبکر احمدی، هنرمند در این نمایش‌گاه که تابلوهای خطاطی و مینیاتوری خود را به نمایش گذشته است، می‌گوید: » وقتی هنر در کنار کتاب قرار می‌گیرد، دل‌ها زودتر بیدار می‌شوند. ما با رنگ و خط، همان چیزی را می‌گوییم که کتاب‌ها با واژه‌ها بیان می‌کنند.»

در همین حال، شماری از اشتراک‌کنندگان نمایش‌گاه شاخچه‌های گل ارغوان، می‌گویند که حضور در چنین رویدادها برای جوانان آموزنده است.

فردین یوسفی، یکی از بازدیدکنندگان، می‌گوید: «این جا فقط یک نمایش‌گاه نیست، بل جایی است که انسان احساس می‌کند می‌تواند تغییر و رشد کند و برای آینده‌اش تصمیم‌های بهتر بگیرد.»

در سال‌های پسین، چاپ کتاب و فروش‌گاه‌های کتاب با کاهش شدید مشتری روبه‌رو شده‌اند و برخی نهادها تلاش دارند با برگزاری چنین نمایش‌گاه‌هایی، شهروندان را به کتاب‌خوانی تشویق کنند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: