مجلس سنا امروز (سه‌شنبه، ۹ جدی/دی) محمدمسعود اندرابی، وزیر داخله و احمدضیا سراج، رئیس عمومی امنیت ملی را برای پاسخ‌گویی و توضیحات در بارۀ اوضاع امنیتی به ویژه ترورهای هدفمند به این مجلس فراخواند.

محمدمسعود اندرابی، وزیر داخله می‌گوید که انفجار ماین‌های مغناطیسی و قتل‌های هدفمند کار طالبان است. آقای انداربی می‌گوید، طالبان پس از امضای توافق‌نامه با آمریکا، به خاطر گرفتن امتیاز بیشتر در روند گفت‌وگوهای صلح جنگ را شدت بخشیده‌اند.

او می‌افزاید که طالبان می‌خواستند به شمول کندهار و هلمند برخی شهرهای دیگر را سقوط دهند، اما ناکام شده‌اند و جنگجویان‌شان را برای انفجار ماین‌ها و ترورهای هدفمند افراد بسیج کرده‌اند.

به گفتۀ آقای اندرابی، اعترافات شماری از بازداشت‌شده‌‎گان نشان می‌دهد که پس از توافق‌نامۀ دوحه، گروهی به نام «عبیده» در ولایت لوگر از سوی طالبان ایجاد شده که هدف این گروه ترور کارمندان دولتی، خبرنگاران و فعالان جامعۀ مدنی است تا با قتل آنان سر و صدا ایجاد شود.

احمدضیا سراج، رئیس عمومی امنیت ملی می‌گوید که در سال جاری ۱۸ هزار و ۲۰۰ حمله در سراسر کشور راه‌اندازی شده که ۹۹ درصد آن از سوی طالبان صورت گرفته و در یک درصد دیگر آن گروه داعش دخیل بوده است. به گفتۀ او، این حملات شامل حمله‌های گروهی و انفجار ماین‌های مغناطیسی می‌شود.

 

 او می‌افزاید که در جریان ام‌سال بیش از ۶۱۰۰ تن در پیوند به جرایم گوناگون از سوی ریاست امنیت ملی بازداشت شده‌اند که ۳۶۰۰ تن آن‌ها در رویدادهای تروریستی، ۲۷۰ تن‌شان در ترورهای هدفمند و ۷ تن دیگر در انجام حملات انتحاری دست داشته‌اند.

پیش از این امرالله صالح، معاون نخست ریاست‌جمهوری نیز ترورهای هدفمند را کار طالبان خوانده و گفته بوده که بمب‌گذاری‌های که مسئولیت آن‌ها را کسی نمی‌گیرد و ترورهای هدفمند فعالان جامعه مدنی، کارزار طالبان است که با استراتژی آنان در گفت‌وگوهای صلح ارتباط دارد.

با آن‌که مسئولان امنیتی طالبان را مسئول انجام این رویدادها می‌خوانند، اما طالبان دست‌داشتن در این رویدادها را رد کرده‌اند.

گفتنی‌ست که در جریان دو ماه گذشته ۵ خبرنگار چندین دادستان، مدافعان حقوق‌بشر و یک فعال عرصۀ حقوق زنان در نتیجۀ ترورهای هدفمند و انفجار ماین‌های مغناطیسی در کابل و ولایت‌های کشور کشته شده‌اند و حکومت تاکنون در بارۀ چه‌گونه‌گی این قتل‌ها به مردم و رسانه‌هاهیچ جزییاتی نداده ‌است. هنوز هیچ گروهی مسئولیت این حملات را بر عهده نگرفته است.

ترورهای هدفمند خبرنگاران و فعالان حقوق زنان واکنش‌های شدیدی را به همراه شده است. هفتۀ گذشته زلمی خلیلزاد، نمایندۀ ویژۀ آمریکا برای صلح افغانستان گفت که قتل‌ها و ترورهای هدفمند روند صلح را تهدید می‌کند و باید این قتل‌ها متوقف شود.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: