مجمع جهانی اقتصاد گزارش تازه‌اش دربارۀ شاخص شکاف جنسیتی را پخش کرد. در گزارش مجمع جهانی اقتصاد آمده است که به‌دلیل نبود فرصت مناسب برای زنان در جامعۀ محافظه‌کار و زیر سلطۀ مردان، افغانستان در پایین‌ترین نقطۀ شاخص جهانی شکاف جنسیتی قرار دارد.

در این گزارش که روز گذشته پخش شده، ایسلند از میان ۱۴۶ کشور جهان در صدر قرار گرفته است و پس از آن به ترتیب کشورهای فنلاند، ناروی، نیوزیلند و سویدن قرار دارند. در این فهرست، ایران در رتبۀ ۱۴۳ و پس از آن کنگو، پاکستان و افغانستان به ترتیب در رده‌های ۱۴۴، ۱۴۵ و ۱۴۶ جا گرفته‌اند.

مجمع جهانی اقتصاد، بخش مشارکت اقتصادی، پیش‌رفت تحصیلی، صحت و بقای سیاسی زنان را در سال ۲۰۲۲ بررسی کرده است. این نهاد با نگرانی از وضعیت زنان گفته که برای رسیدن به برابری کامل جنسیتی، به ۱۳۲ سال زمان نیاز است.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

در گزارش مجمع جهانی اقتصاد آمده است: «با وخیم‌ترشدن بحران‌ها در جهان، زنان در محیط کار بیش‌ترین آسیب را می‌بینند و خطر کاهش برابری جنسیتی در جهان شدت می‌یابد.»

در حالی که مجمع جهانی اقتصاد نگران وضعیت زنان افغان زیر حاکمیت امارت اسلامی‌ست، اما حکومت سرپرست امارت اسلامی ادعا دارد که همۀ شهروندان کشور به‌شمول زنان به حقوق اساسی‌شان دست یافته‌اند.

بلال کریمی، از معاونان سخنگوی امارت اسلامی، به سلام‌وطندار می‌گوید که زنان به‌طور چشم‌گیری در بخش‌های مختلف در جامعه فعالیت می‌کنند.

او می‌افزاید: «در سرزمین ما حقوق هم‌وطنان ما کلاً به‌جا شده است و امارت اسلامی در تلاش این است که اگر کدام سکته‌گی می‌باشد، آن‌هم طبق اصول اسلامی و فرهنگ کشور ما عیار و تکمیل شود.»

از سوی دیگر، زرقا یفتلی، فعال حقوق زن، به سلام‌وطندار می‌گوید که پس از روی‌کارآمدن دوبارۀ امارت اسلامی، به‌دلیل محروم‌شدن زنان از مشارکت سیاسی، آموزش و تحصیلات و همین‌گونه حق کار، شکاف جنسیتی افزایش یافته است.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

او می‌افزاید: «موجودیت شکاف‌های جنسیتی در جامعه سبب می‌شود که زنان بیش‌تر منزوی ساخته شده، فرصت‌ها از زنان گرفته شده و بالاخره زنان به‌عنوان کسانی که در حاشیه قرار گرفته‌اند، باقی بمانند.»

راحله یوسفی، خبرنگار یکی از رسانه‌های شنیداری‌ست. او دربارۀ راه پُرخم‌وپیچ حضورش در جامعه می‌گوید. به گفتۀ بانو یوسفی، به‌دلیل محیط مردسالارانه به سختی اجازۀ حضور در جامعه و فعالیت در رسانه‌ها را به‌دست آورده است؛ در حالی‌ که خانواده‌اش تنها به باسوادشدن او می‌اندیشیدند.

افغانستان در حالی در پایین‌ترین سطح شکاف جنیستی جهان قرار گرفته که پس از تسلط امارت اسلامی فعالیت زنان در بیرون از خانه با محدودیت‌ها به هم‌راه بوده است. زنان از بخش سیاست کنار زده شدند، دختران صنف ششم به بالا اجازۀ رفتن به مکتب را ندارند و  رعایت حجاب نیز اجباری اعلام شد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: