وزارت صحت امروز از روز جهانی قابله‌ها با شعار «به استناد ارقام روی قابله‌ها سرمایه‌گذاری کنید»، تجلیل کرد.

زهرا میرزایی، رئیس انجمن قابله‌های افغانستان در مراسم تجلیل از روز جهانی قابله‌ها می‌گوید که براساس آمارهای این انجمن در سال ۲۰۲۰ میلادی، از میان ۳۴ هزار قابله در کشور، بیش از ۲۸ هزار آنان بی‌کار یا در بخش‌های غیرصحی سرگرم کار اند.

از سویی هم، قابله‌ها از نبود امکانات کافی به‌ویژه در ولایت‌ها و مناطق دوردست کشور ابراز نگرانی می‌کنند و می‌گویند که برای بهبود این وضعیت، کار قابل توجهی صورت نگرفته است.

سلام‌وطندار را در یوتیوب دنبال کنید

ربابه امیری، یک تن از قابله‌ها در ولایت دایکندی‌ست. او می‌گوید: «این‌ها نه از معاش کافی برخوردار استند، نه از تضمین امنیتی و نه رفاهی و نه امکانات تدریسی. زحمت می‌کشند، کار می‌کنند و مشکلات بسیار زیادی دارند. در این اواخر سیستم صحت متأسفانه طور دیگری رقم خورده است، روی کیفیت کاری، روی عرضۀ خدمات، روی طرفیت‌سازی قابله‌ها و روی تحصیل آنان، کم‌تر کار می‌شود.»

در همین حال، وحید مجروح، سرپرست وزارت صحت در این مراسم با پذیرفتن مشکلات قابله‌ها می‌گوید که برای ارتقای ظرفیت آنان و فراهم‌کردن امکانات به آن‌ها، متعهد اند.

سلام‌وطندار را در اینستاگرام دنبال کنید

سرپرست وزارت صحت می‌افزاید: «از هر فرصت و منابع استفاده می‌کنیم تا در قسمت ارتقای ظرفیت قابله‌ها حداقل مسئولیت‌مان را ادا کنیم. از شورا و انجمن قابله‌ها و نرس‌ها و ادارۀ مربوطه در وزارت خواهش ما این است که در یک ماه آینده پلان پیشنهادی را برای ارتقای طرفیت بیاورید تا به دونر نگوییم که دستگاه بدهید و داکتر را به ورکشاپ روان کنید. در عین وقت، تقاضا را بر ارتقای ظرفیت هم داشته باشم.»

با این حال، وحید مجروح از قابله‌هایی که در راه خدمت به مردم جان‌های‌شان را از دست داده‌اند، به نیکی یاد می‌کند و می‌گوید، قرار است شفاخانۀ پنجاه‌ بستر دشت برچی به‌نام «قابله مریم» که سال گذشته در این شفاخانه در اثر حملۀ خونین جان خود را از دست داد، نام‌گذاری شود.

مریم نورزاد

مریم نورزاد و ۲۳ تن دیگر به‌شمول مادران و نوزادان در ۲۳ ثور سال گذشته در حملۀ مهاجمان مسلح بر این شفاخانه، جان‌‌های‌شان را از دست دادند. خانواده‌های قربانیان این روی‌داد پیش از این خواهان تغییر نام این شفاخانه به‌نام مریم نورزاد شده بودند؛ اما دولت با آن مخالفت کرده بود.

سرپرست وزارت صحت نیز می‌گوید، رفتار نیک کارکنان صحی به‌ویژه قابله‌ها با بیماران از وظایف عمدۀ آنان می‌باشد که این کار نه‌تنها سبب رضایت بیمار می‌شود؛ بل‌که سبب افزایش اعتماد مردم به بخش صحت و پزشک نیز می‌‌شود.

از روز جهانی قابله‌ها در حالی در کشور بزرگ‌داشت می‌شود که قابله‌ها و کارمندان صحی با مشکلات اقتصادی و امنیتی بی‌شماری دست‌وپنجه نرم می‌کنند و در ماه‌های پسین، شماری از آنان هدف حمله‌های تروریستی نیز قرار گرفته‌اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: