شماری از کارکنان ملکی ادارههای دولتی، میگویند که بیهیچ دلیلی از کار برکنار و افراد وابسته به امارت اسلامی، به جای آنان گماشته شده اند.
احمدجواد (نام مستعار)، کارمند در شهرداری کابل که به تازگی از کار برکنار شده است، میگوید که از سال ۱۳۶۶ به این سو در این اداره کار میکرد؛ اما چند روز پیش، بدون درنظرگرفتهشدن اصول اداری و قانون کارکنان خدمات ملکی، از وظیفهاش سبکدوش شده است.
او میافزاید: «در مکتوب منفکی ما شش نفر بودیم. خود تان میدانید وضعیت اقتصادی همگی خراب است، خودم مسئولیت خانوادهی ۱۰ نفری را برعهده دارم و این برایم بسیار مشکل است.»
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
در کنار این، مسعود فرهمند، باشندهی کابل که سال پیش، با صدها تن دیگر به طور دستهجمعی از ادارهی اصلاحات اداری و خدمات ملکی، تنقیص بست شده است، میگوید با این که کارشناسی ارشد و ۱۰ سال تجربهی کاری دارد؛ اما پس از بیکارشدن، با تلاشهای زیادی نتوانسته است به هیچ ادارهی دولتی راه یابد.
او میافزاید: «یگانه امید مأموران خدمات ملکی، کار در ادارههای دولتی است؛ چون در بخشهای دیگر تجربهای ندارند. مأمور خدمات ملکی کدام مسلک دیگری مانند نجاری را نمیداند؛ به خاطر همین، وقتی بیکار میشود، متأسفانه خیلی زمان میبرد تا کار دیگری پیدا کند.»
در ۱۸ ماه گذشته، شمار بسیاری از کارمندان در ادارههای مختلف دولتی از کار برکنار شده اند یا هم بستهای شان تنقیص شده که بیشتر موردهای آن، مربوط به زنان بوده است.
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
زهره نصرتیار، کارمند پیشین کمیسیون اصلاحات اداری و خدمات ملکی که پس از سالها تجربه در بخش اداری، خانهنشین شده است، میگوید: «فعلاً در بست من فردی آمده که اصلاً آگاهی خاصی در این مورد ندارد و نمیفهمد که ما چه کار میکردیم و کدام پروسهها را پیش میبردیم.»
ستاره احمدزی، دیگر کارمند پیشین این کمیسیون که نیز خانهنشین شده است، میگوید: «در ادارهها بودن افراد با تجربه خیلی مهم است؛ چون اگر فردی با تحصیل و تجربه در اداره نباشد، کارش به درستی به پیش نمیرود.»
گفتنی است که به تازگی شماری از کارکنان شرکت دولتی نفت و گاز، در روزهای پسین از کار شان برکنار شده اند. خواستیم در این باره دیدگاه مسئولان ریاست عمومی ادارهی امور را داشته باشیم؛ اما مسئولان این ریاست از پاسخ به پرسشهای سلاموطندار خودداری کردند.