یک تاجر زن در شهر پلخمری، مرکز بغلان، با ایجاد یک کارگاه خیاطی، به ۶۰ زن دیگر، زمینه‌ی کار را فراهم کرده است. زنان در این کارگاه، در دو نوبت کاری پیش از چاشت و پس از چاشت، در بخش‌های خیاطی، چرمه‌دوزی، گل‌دوزی، مهره‌دوزی و خامک‌دوزی، سرگرم کار اند.

نفیسه اعتبار، مسئول این کارگاه، هدف از ایجاد آن را دست‌گیری از زنان تنگ‌دست و بازمانده از تحصیل، عنوان می‌کند. او می‌افزاید: «تقریباً یک سال می‌شود که این کارگاه را ایجاد کرده‌ایم. کارگاه خیاطی ما در نخست کوچک بود و در خانه کار می‌کردیم، خواستیم آن را بزرگ‌تر بسازیم و بتوانیم دست زنانی را که در خانه اند و از کار برکنار شده اند، بگیریم.»

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

شماری از زنان تنگ‌دست که در این کارگاه سرگرم کار اند، با خرسندی از فراهم‌شدن زمینه‌ی کار، از امارت اسلامی و نهادهای امدادرسان، می‌خواهند که بازار مشخصی را برای زنان در بغلان، ایجاد کنند تا آنان بتوانند صنایع دستی شان را در آن جا به فروش بگذارند.

سویتا، کارآموز در این کارگاه، به سلام‌وطندار می‌گوید: «شش ماه می‌شود که در این کارگاه کار می‌کنم. در این جا، همگی زنان کار می‌کنند؛ هر چیزی را که یاد نداشته باشیم، استادان به ما کمک می‌کنند. در هر بخش به ما زمینه‌ی کار فراهم شده است تا از همین طریق بتوانیم به خانواده‌ی خود نیز کمک کنیم.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

آرزو، دیگر کارآموز در این کارگاه، نیز می‌گوید: «ما از نهادهای دولتی و امارت اسلامی، خواهش داریم که یک بازار را ایجاد کنند تا زنان بتوانند آزادانه خریدوفروش کنند و ما نیز بتوانیم همین کارگاهی را که داریم، پیش‌رفت بدهیم و الگویی برای جهان باشیم.»

در بیش‌تر از یک سال‌ونیم پسین، کارگاه‌های خیاطی و فروش‌گاه‌های صنایع دستی زیادی در ولایت‌های مختلف از جمله بغلان، توسط زنان برای زنان ایجاد شده که هدف آن، کمک به زنان نادار و بازمانده از آموزش و تحصیل بوده است.

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: // //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: