در یک سال پسین، زنان با این که از محدودیت‌های کاری رنج می‌بردند؛ اما شماری از آنان برای بیرون‌زدن از چهاردیواری خانه، با ایجاد کارگاه‌های خیاطی، رستورانت‌ها و هم‌چنان برگزاری نمایش‌گاه‌های تولیدات وطنی و صنایع دستی در ولایت‌های مختلف، زمینه‌‌های کاری و درآمدزایی را به خود و زنانی دیگر، فراهم کرده اند. این رستوارنت‌ها و کارگاه‌ها در کابل، کندز، هرات، بغلان، تخار و بلخ ایجاد شده اند.

حسنا رووفی که یک ماه پیش در شهر کابل، یک کارگاه خیاطی ایجاد کرده است، به سلا‌م‌وطندار می‌گوید: «پس از این که در جامعه محدویت‌های کاری بر بانوان وضع شد، خواستم که کارگاه خیاطی‌ای را بسازم تا بانوان در فضای امن مطابق به شرایط کشور، بتوانند از طریق کارآموزی، مهارت‌ها را بیاموزند و هم در بخش اشتغال‌زایی به کار بپردازند.»

کارآفرینان زن، می‌گویند که وضع محدودیت‌های کاری بر زنان و تلاش برای هم‌کاری به زنان تنگ‌دست، سبب شده است که در فکر ایجاد زمینه‌ی کار و آموزش حرفه به دختران و زنان بیفتند. بر اساس گزارش‌های پخش‌شده در رسانه‌ها، در یک سال پسین، دو رستورانت و یک کارگاه خیاطی در کابل، از سوی زنان ایجاد شده و دو نمایش‌گاه تولیدات داخلی و لباس و یک برنامه‌ی کتاب‌خوانی خیابانی، نیز از سوی زنان راه‌اندازی شده است.

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

همین گونه، یک مرکز خیاطی در کندز، دو کارگاه خیاطی و دو رستورانت در بغلان، سه کارگاه خیاطی در هرات، یک کارگاه خیاطی در تخار و یک مرکز خیاطی در بلخ، از سوی زنان ایجاد شده است. هم‌چنان، دو نمایش‌گاه تولیدات داخلی و لباس در تخار، توسط زنان راه‌اندازی شده است.

سمیره محمدی، بنیان‌گذار رستورانتی بران زنان در کابل، می‌گوید: «این رستورانت را از آغاز حکومت کنونی برای بانوان ایجاد کرده‌ایم و در این جا دو تیم کاری داریم که ۱۴ خانم با ما کار می‌کنند. آنان زنانی اند که مشکلات اقتصادی داشتند و این سبب خستگی و افسردگی آنان می‌شد. این رستورانت را ایجاد کردیم تا زنان بتوانند درآمدی داشته باشند و مشکلات شان را حل کنند.»

در همین حال، کارشناسان مسائل اقتصادی، می‌گویند که کارکردن زنان در کارگاه‌ها و رستورانت‌های ویژه‌ی زنان، بر وضعیت اقتصادی آنان تأثیر مستقیم دارد.

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

آمنه هاشمی، کارشناس مسائل اقتصادی، می‌گوید: «فعلاً خانم‌ها کوشش می‌کنند به یک نحوی سر پا بایستند. زنان افغان نهایت تلاش می‌کنند تا بتوانند به گونه‌ای به اقتصاد خانواده‌‌ی خود کمک کنند.»

با این حال، مسئولان در وزارت صنعت و تجارت، می‌گویند که اخیراً ۲۴۵ جواز کاری به زنان کارآفرین، صادر شده است. آخوندزاده عبدالسلام جواد، سخن‌گوی این وزارت، می‌گوید: «در بخش جوازدهی هم ما به زنان سهولت‌هایی را فراهم کرده‌ایم و تلاش داریم در نمایش‌گاه‌های بین‌المللی‌ای که در کشورهای مختلف برگزار می‌شود، در بخش انتقال اموال، ویزا و غرفه‌های رایگان برای شان سهولت ایجاد کنیم.»

این در حالی است که به دنبال بازگشت امارت اسلامی به قدرت، زنان از آموزش و کار در اداره‌های دولتی به جز سکتور بهداشت، منع شده اند و زمینه‌های کاری در بیرون از این اداره‌ها نیز به آنان محدود شده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: